Bonefast
Image default
Aanbiedingen

Zijn hondenluiken een goed idee?

Zijn hondenluiken een goed idee?

Of u het nu beu bent om hondenoppas te spelen of een manier nodig hebt om uw hond naar buiten te laten gaan om zijn behoefte te doen terwijl u aan het werk bent, u bent misschien op zoek naar een manier om uw hond alleen het huis te laten verlaten en verlaten. Het antwoord zou een hondenluik kunnen zijn, een luik dat permanent of, als u huurt, tijdelijk kan worden geïnstalleerd om uw hond toegang te geven tot uw tuin terwijl u weg bent. Maar voordat u gaat winkelen, hebben we vijf dingen die u moet weten voordat u een hondenluik koopt.

Voordat u begint te beslissen welk type hondenluik u nodig hebt, moet u zich eerst afvragen of hondenluiken een goed idee zijn. Het antwoord: dat hangt ervan af.

Of u wel of niet een hondendeurtje moet installeren, hangt af van:

  • uw hond
  • andere huisdieren in uw huis
  • uw tuin
  • uw agenda

Is uw hond alleen thuis als u aan het werk bent? Gaat hij meestal naar buiten om te plassen, in plaats van op een plasmat? Zo ja, dan is een hondenluikje misschien een goede oplossing.

Deelt u uw huis met alleen binnenkatten en uw hond? In dat geval is een hondenluikje misschien niet zo’n goede oplossing. Er zijn hoogtechnologische hondendeurtjes (zie hieronder) die de microchip van uw hond kunnen lezen en HEM naar buiten laten terwijl uw katten binnen blijven, als u die optie vertrouwt.

Is uw tuin beschermd tegen slangen en coyotes? Als u het niet erg vindt dat uw hond zonder toezicht de tuin in gaat, kan een hondenluikje een goede optie zijn. Als u zich zorgen maakt over een aanvaring met een coyote (of zelfs een havik, als u een kleine hond heeft), is een hondenluikje misschien niet de beste keuze.

Hondenluiken installateurs: Heeft u er een nodig?

Voordat u begint te kijken naar de soorten hondendeurtjes, overweeg dan ook de extra kosten van hondendeurtjes installateurs. Terwijl sommige hondendeuren – zoals die in glazen schuifdeuren – kunnen worden geïnstalleerd door huiseigenaren, anderen vereisen een professional om te snijden in een deur of zelfs een muur voor de installatie.

U kunt online goede installatievideo’s vinden als u handig bent met gereedschap; plan anders de installatiekosten samen met de kosten van het hondenluik als u deze toevoeging aan uw huis overweegt.

Hondenluiken zijn high tech geworden

De dagen van de eenvoudige flap zijn verdwenen, vandaag de dag kunt u winkelen voor een hond deur die uw hond microchip leest en opent speciaal voor hem. Zo houdt u niet alleen bezoekende honden buiten, maar voorkomt u ook dat wilde dieren uw huis binnenkomen of, als het hondenluik extra groot is, dat een inbreker binnenkomt.

Als u meerdere huisdieren hebt, kunt u de toegang beperken om katten binnen te houden terwijl uw hond komt en gaat, of om een hond te beperken die herstellende is van een operatie of een verwonding terwijl de andere hond de deur nog gebruikt.

Het kan zijn dat u uw hond moet trainen om een hondenluikje te gebruiken

Sommige honden nemen aan het concept van de hond deur sneller dan anderen. Het kan zijn dat u uw hond moet trainen om het deurtje te gebruiken. Zoals met elke training, doe het langzaam en maak het leuk voor uw hond! Vraag een vriend om mee te doen met de training en, met een van jullie aan elke kant van het hondenluik, gebruik een favoriete traktatie om uw hond te trainen, eerst werkend door alleen de opening van het hondenluik, met de flap verwijderd.

Doe de training stap voor stap, laat uw hond gaan op zijn eigen tempo, kijk uit voor tekenen van stress voordat u verder gaat met de volgende trainingsstap. Nadat uw hond zich op zijn gemak voelt bij het heen en weer lopen door de opening van het hondenluik, kunt u de flap toevoegen. Een beetje pindakaas op de klep moedigt uw hond aan om zijn gezicht tot aan de klep te brengen, een belangrijke stap om de klep uit zichzelf te openen.

Hondenluiken zijn er niet alleen meer voor deuren

Als u overweegt een hondenluik te kopen, denkt u waarschijnlijk het eerst aan een hondenluik dat permanent in een buitendeur is ingebouwd. Dat is zeker de meest populaire optie, maar het is niet uw enige keuze. Huiseigenaren kunnen kiezen voor aan de muur gemonteerde hondenluiken, waarbij letterlijk een gat in de buitenmuur wordt gesneden om uw hond toegang tot het gazon te geven.

Voor doe-het-zelvers en huurders kunnen openslaande terrasdeuren worden uitgerust met hondendeuren. De nieuwe hondendeur past in de rails en wordt aan het kozijn bevestigd, maar als u verhuist, kunt u de hondendeur gemakkelijk meenemen.

De grootte is belangrijk

Hondendeuren variëren van klein tot extra groot, met een maat voor elke hond. Maar kijk bij het bepalen van de maat niet alleen naar uw hond op dat moment. Als uw hond jong is, is hij dan nog in de groei? Wat als u later een andere hond adopteert – krijgt u dan een hond van dezelfde grootte of kleiner? Laten we eerlijk zijn: een hondenluik is een vrij grote aankoop, zeker als je de installatiekosten meerekent. Als u denkt dat u later een grotere hond aan uw gezin kunt toevoegen, is het veiliger om een grotere maat te nemen; een kleinere hond kan gemakkelijk een groter hondenluik gebruiken, maar andersom werkt dat niet!

Hoewel groter formaat zijn voordelen heeft, moet u rekening houden met het gewicht van de klep als u een zeer kleine hond heeft; sommige kleppen hebben magnetische snaps die helpen bij de energie-efficiëntie van uw huis, maar kunnen het openen van de klep moeilijker maken voor kleinere honden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in een hondentrap.