Bonefast
Image default
Management

Administration management

Wat is administratie?

Administratie, ook wel bedrijfsadministratie genoemd, is het beheer en de toepassing van de processen van een kantoor, bedrijf of organisatie. Het gaat om de efficiënte en effectieve organisatie van mensen, informatie en andere middelen om de doelstellingen van de organisatie te bereiken. Informatie is de sleutel tot de bedrijfsvoering, en mensen zijn de middelen die gebruik maken van informatie om waarde toe te voegen aan een organisatie. Dit betekent dat bedrijven het moeilijk zullen hebben zonder een vorm van administratief beheer.

 

Wat is administratief beheer?

Administratief beheer is een belangrijke functie geworden voor elke succesvolle organisatie en speelt een essentiële rol in de goede werking van bedrijven. Administratief beheer is het proces van het beheren van informatie via mensen. Meestal gaat het daarbij om het opslaan en verspreiden van informatie onder de mensen binnen een organisatie. Een groot aantal functies in het bedrijfsleven vereist enig element van administratief beheer. Iedereen die betrokken is bij het plannen, coördineren, leiden of controleren van aspecten van een bedrijf kan worden beschouwd als een administratief manager.

 

Wat doet een administratief manager?

Administratieve managers houden toezicht op de ondersteunende activiteiten van een organisatie. Zij zorgen ervoor dat er een effectieve informatiestroom is en dat de middelen efficiënt worden gebruikt in een bedrijf.

 

Sterke administratieve managers zijn georganiseerd en detail-georiënteerd met goede analytische vaardigheden om de dagelijkse operaties uit te voeren. Zij waarderen het standpunt van degenen van wie wordt verwacht dat zij vaak complexe systemen bedienen. Met de snelheid van de veranderingen in het bedrijfsleven is het belangrijk voor administratief managers om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het bedrijfsleven en de kantooromgeving.

 

Administratief managers werken over het algemeen met een groot aantal mensen en kunnen leiding geven aan teams waarin effectief people management een rol speelt. Een professional in deze functie kan ondersteuning bieden aan een heel bedrijf of, in organisaties met meerdere administratieve managers, elk verantwoordelijk zijn voor een bepaalde divisie of afdeling van de organisatie. De dagelijkse ondersteuning kan bestaan uit het werken met medewerkers op instapniveau tot het hogere management, maar ook uit het rechtstreeks onderhouden van contacten met klanten en leveranciers.

 

Een administratief manager kan ook waarde toevoegen aan een organisatie door de doeltreffendheid van gevestigde procedures in twijfel te trekken. Het is een belangrijke positie voor het identificeren van verouderde praktijken en het ontwikkelen van voortdurende verbeteringsprocessen voor de organisatie.

 

Afhankelijk van de organisatie kunnen administratieve managers betrokken zijn bij een verscheidenheid van verantwoordelijkheden, zoals

 

Bedrijfsplanning

Projectbeheer

Financiën

Ontwikkelen van budgetten

Uitvoeren van kostenbesparingsonderzoek

Behandelen van debiteuren- en crediteurenrekeningen

Personeelszaken

Aanwerven en opleiden van medewerkers

Verwerken van de loonlijst

Rapporteren over prestaties van medewerkers

Kantoor- en faciliteitenbeheer

Administratieve taken

Contracten schrijven

Gebruik van databasesystemen

 

Als u op zoek bent naar een administratieve functie, of als u wilt doorgroeien naar uw volgende functie, kan het IAM-lidmaatschap u helpen uw vaardigheden te ontwikkelen en te demonstreren.

 

Onze focus ligt op het ontwikkelen van professionele administrateurs, administratief managers en bedrijfsleiders. Wij kunnen dit doen door middel van onze lidmaatschapsdiensten en professionele ontwikkelingsprogramma’s die zijn ontworpen om mensen te helpen hun professionele vaardigheden te verbeteren, een succesvolle carrière op te bouwen en hun volledige potentieel te bereiken.

 

 

 

 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/