Bonefast
Image default
Entertainment

Tips voor je eerste eigen huis.

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen is het moeilijk om te weten waar je allemaal op moet letten als je voor een huis of appartement gaat kijken. Je hebt er echter nog nooit ervaring mee gehad. Iedereen heeft wel een algemeen idee van wat hij of zij mooi vindt en graag wil, maar wat is er nou praktisch? Wat zijn dingen die een absolute rode vlag zijn en wat is er belangrijk om te hebben? 

Vraag altijd aan de verkoper waarom ze er ooit zijn gaan wonen. Zo hoor je gelijk waarom de woning heeft voldaan aan de vorige eigenaar zijn eisen. Je hoort dingen waar je zelf misschien nog helemaal niet aan had gedacht. Vraag dan ook gelijk welke verwachtingen niet zijn waargemaakt. Dan heb je alle voor en nadelen van iemand die het zelf heeft ervaren.  

Nu je weet waarom de verkoper het huis kocht, moet je ook maar vragen of het is bevallen. Was de werkelijkheid net zo goed als dat je had gedacht? Vraag naar specifieke herinneringen aan het huis. Of ze positief of negatief zijn, ze zullen je een goed beeld geven van de voor en nadelen. 

Vraag wanneer ze voor het laatst een meningsverschilletje met de buren hebben gehad. Is er veel contact in de buurt? Kent iedereen elkaar? Verdwijnen er wel eens pakketjes? Buren krijg je altijd gratis bij het huis. Je kan maar beter goed van ze op de hoogte zijn. 

Wanneer is er voor het laatst een grote ingreep in het onderhoud gedaan. Je wilt niet ineens te maken hebben met onverwachte lekkage of iets dergelijks. Dit is uitzonderlijk belangrijk als je met een rieten kap te maken hebt. Vervanging rieten dak is zeker niet goedkoop. Zo kan je ineens oog in oog komen te staan met veel extra kosten waar je in de eerste instantie geen rekening mee hebt gehouden.  

http://www.rietwerk.nl