Bonefast
Image default
Entertainment

Wat maakt de MacBook Pro Retina zo uniek?

Een MacBook Pro Retina is een snelle laptop, met een zeer mooi beeldscherm. Dit speciale beeldscherm wordt door Apple ook wel het Retina scherm genoemd. Wij zullen in dit artikel ingaan op alles wat zo fijn is aan het werken met een MacBook Pro met Retina-scherm. 

De unieke kracht, het retina scherm

De contrastverhouding van een retina-scherm is ontzettend goed. Witte en zwarte tinten komen hierdoor heel goed uit de verf. Zwart is echt zwart en wit is echt wit. Dat zie je goed wanneer je naar een film of serie aan het kijken bent. Een scherm met een slecht contrast, geeft hierdoor meer grijstinten dan de daadwerkelijke kleur die het in het echt is. Hierdoor krijg je een grijze waas. Dit is bij producten van Apple eigenlijk altijd al goed verzorgd, zowaar dus ook bij de MacBook Pro’s met Retina schermen. Wat een unieke feature is dat de witbalans zich automatisch afstemt op de kleurtemperatuur van het omgevingslicht. Zo zal je bij helder daglicht (met een zeer hoge kleurtemperatuur) doorgaans een hogere witbalans nodig hebben. En wanneer je je in warm licht bevindt, denk hierbij aan een gele lamp, minder fel licht. Want dat is helemaal niet nodig. Ideaal toch zo’n automatische aanpassingen van de witbalans van je beeldscherm. Zo kun je altijd en overal doorwerken, waarbij je scherm goed zichtbaar is en relatief minder reflecteert dan bij andere merken veelal het geval is. 

Daarnaast bevat een retina display de true tone techniek. Door deze handige technologie in de Mac neem je de kleuren hierdoor alsnog meer kleurecht waar! De saturatie van de kleuren is hoog zonder dat er sprake is van oversaturatie. Dat kijkt ontzettend prettig en beelden die je bekijkt zullen levendig voelen. 

Extreem veel pixels

Het retina scherm wordt gemaakt van lcd of xdr technieken die daarbij een zeer hoge pixeldichtheid kennen. De term retina betekent dat het een scherm betreft met een zeer hoge pixeldensiteit. Zo hoog dat je met het blote oog geen onderlinge pixels kunt onderscheiden. Hoeveel pixels dit zijn, is niet vast, omdat de kijkafstand per device verschillend is. De DPI, een maat voor de pixeldensiteit, geeft aan MacBook Pro retina schermen 327 pixels per inch bevatten. Dat is hoog in vergelijking met andere merken laptops. Door al deze facetten biedt het retina scherm een premium kijkervaring.

De MacBook Pro, een krachtige laptop

Naast dat de MacBook Pro een zo’n geweldige kijkervaring biedt, kent een MacBook Pro ook goede laptop prestaties. Wanneer je een MacBook Pro koopt, ben je verzekerd van een snelle laptop, met zeer eenvoudig en makkelijk te gebruiken besturingssysteem. Qua rekenkracht en grafische prestaties komt je niet snel tekort. Een MacBook Pro is ervoor gemaakt om jou bij te staan bij je professionele of hobbymatige behoeften.

MacBook Pro Retina kopen

MacBook Pro’s met Retina schermen kun je naast nieuw ook als refurbished kopen. Een refurbished model is een tweedehandse macbook pro retina die is nagekeken en opgeknapt waar nodig. Vergelijk het met een tweedehands auto die er na een goede onderhoudsbeurt er net zo goed uitziet als nieuw. Bespaar net als op een auto vele honderden euro’s door het kopen van een macbook pro retina refurbished! En geniet van de uitstekende kijkervaring van het retina-scherm!