Bonefast
Image default
Woning en Tuin

Met interieur een betere nachtrust krijgen

Iedereen heeft wel eens een slechte nacht achter de rug gehad waardoor je de dag erna erg vermoeid bent. Slapen is van groot belang zodat je lichaam kunt herstellen van de vorige dag. Daarom wordt in dit artikel behandeld hoe je een slechte nachtrust kunt voorkomen door je interieur in je slaapkamer aan te passen. 

Creëer een rustig ingericht interieur 

Richt je kamer zo in dat je het gevoel van rust krijgt. Lichte kleuren geven een ruimtelijk effect en helpen bij het creëren van rust. Daarnaast helpt het om voor het slapen je kamer op te ruimen zodat je niet wordt afgeleid of geïrriteerd raakt van los slingerende kleren. 

Maak je kamer verduisterend 

Het tweede waar je op kunt letten is hoe verduisterend je kamer is. Een lichte kamer verslechterd je nachtrust. Een oplossing op dit probleem zijn verduisterende gordijnen. Bij www.ilumio.nl kun je gordijnen op maat laten maken zodat de gordijnen perfect aansluiten op jouw raam. Zo komt er geen straaltje licht van een straatlantaarn door jouw raam heen. 

Zorg dat je kamer koel is 

Slechte slaap door de hitte is een vaak gehoorde ergernis. Een oplossing hiervoor is een airco. Een tweede goede optie is wederom het verduisterende gordijn. Verduisterende gordijnen zijn van een dikke stof gemaakt, en naast dat het de zonnestralen buiten houdt laat het ook de warmte buiten je kamer. Met gordijnen op maat komt er geen enkel beetje zonlicht jouw kamer binnen. Sluit op een warme dag je verduisterende gordijnen en houd het zo koel in je kamer. Voor warme zomerdagen zijn licht gekleurde verduisterende gordijnen de beste optie. Wit weerkaats de zonnestralen, terwijl zwart juist de warmte absorbeert. 

Zoek uit welk matras het beste bij jou past 

Het ‘ideale matras’ is voor iedereen anders. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren op het gebied van materialen en tempratuur. Het wordt aangeraden om advies te vragen en zelf te testen, zodat jij zeker weet dat dat matras het lekkerst ligt en het beste is voor jouw lichaam.