Bonefast
Image default
Aanbiedingen

Hoe onderscheid je je als personal trainer?

Er zijn tegenwoordig steeds meer personal trainers te vinden. Personal trainer is geen beschermd beroep en daarom is het aanbod aan personal trainers groot. Het is dus aan jou als trainer om jezelf te onderscheiden. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kan doen. Zo speelt professionaliteit een belangrijke rol en is het belangrijk om als personal trainer betrokken te zijn met degenen die je traint. Wil je meer weten over hoe je je kan onderscheiden als personal trainer? Lees dan gauw verder in dit blog.

Volg een goede opleiding

Laat je ten eerste goed opleiden als personal trainer. Een goede opleiding zorgt ervoor dat je goed werk kan leveren en dat je weet wat je doet als personal trainer. Tijdens een opleiding leer je alles wat je moet weten en kan je de ervaring opdoen die je nodig hebt. Je kan verschillende personal trainer opleidingen volgen en je kan je ook laten specialiseren op een bepaald gebied. Je kan jezelf onderscheiden door een goede certificatie. Personal trainer worden vanaf huis of ergens in de buurt kan tegenwoordig. Verschillende opleidingen zijn online te volgen en andere opleidingen worden in Nederland en België aangeboden. Zo kunt u bijvoorbeeld personal trainer worden in Antwerpen. 

Wees betrokken

Als personal trainer heb je te maken met mensen. Mensen hebben contact nodig. Het is belangrijk om als personal trainer betrokken te zijn met de mensen die je traint. Vraag regelmatig hoe het gaat en luister ook echt naar de antwoorden die je geven. Als er iets aan de hand is met je klant, ga dan samen op zoek naar een oplossing. Het is belangrijk om een band op te bouwen met je klanten. Dit zorgt ervoor dat ze zullen blijven terugkomen naar jouw trainingen.

Wees professioneel

Het is belangrijk je zo professioneel mogelijk te gedragen zowel tijdens als voor en na de trainingen. Mensen betalen jou geld om hun te trainen en dus is het belangrijk dat je als trainer goed werk levert. Zorg dat je er altijd minstens vijf minuten eerder bent en bereid je trainingen goed voor. Blijf ook van je telefoon af tijdens het geven van trainingen. Geef je klanten het gevoel dat je de trainingen serieus neemt.

Kies een doelgroep

Om de juiste klanten aan te trekken is het een goed idee om je te richten op een bepaalde doelgroep. Wil je je bijvoorbeeld richten op vrouwen met overgewicht? Zorg dan dat deze vrouwen zich aangesproken voelen in jouw advertentie en geef ze het gevoel dat jij precies weet hoe jij ze kan helpen. Door je te focussen op een specifieke doelgroep kan je je gemakkelijker onderscheiden. Je zal de mensen uit je doelgroep het gevoel geven dat jij precies de trainer bent die zij zoeken.

Maak duidelijke prijs pakketten

Mensen willen altijd weten waar ze aan toe zijn en dus is het een goed idee om duidelijk aan te geven hoe veel je vraagt voor je lessen. Je kan verschillende les pakketten samenstellen zodat eventuele klanten kunnen kiezen welk pakket ze het liefste willen. Zo kan je een maandprijs vragen voor een bepaald aantal trainingen per week of je kan een strippenkaart aanbieden.