Bonefast
Image default
Woning en Tuin

Van druppels naar stromen: Hoe u de waterdruk in huis kunt verhogen

Is uw waterdruk in huis niet zo hoog is als u zou willen? Een gebrek aan waterdruk kan erg vervelend zijn, vooral als u gaat douchen of de afwas doet. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de waterdruk in huis te verhogen, bijvoorbeeld door het installeren van een drukverhogingspomp. In deze blog zullen we u laten zien hoe u de waterdruk in huis kunt verhogen, zodat u altijd voldoende waterdruk heeft voor al uw dagelijkse taken.

Een standaard waterdruk ligt meestal tussen de 1,5 en 2 bar. In sommige situaties kan het zijn dat de waterdruk lager ligt, als er bijvoorbeeld meerdere tappunten tegelijkertijd open staan. Ook als er een lek is ontstaan, een tweede badkamer geïnstalleerd is, lucht in het systeem aanwezig is, of het water in de hoogte vervoerd wordt, kan de druk afnemen. In deze situaties kan een tuinpomp een geschikte oplossing zijn.

Een drukverhogingspomp, ofwel hydrofoorpomp, wordt tussen de waterleiding geplaatst en pompt het water met extra druk in de waterleidingen. Dit resulteert in een verhoogde waterdruk in het hele huis, waardoor u bijvoorbeeld een fijnere waterstraal uit uw douche of kraan krijgt.

Voordat u over gaat tot het aanschaffen van een waterpomp kunt u eerst een check doen of de standaard oplossingen enige hulp bieden;

  1. Controleer de huidige waterdruk op de ketel. De juiste druk varieert per type ketel, maar meestal ligt deze tussen 1,5 en 2 bar.

  2. Vul de ketel bij indien nodig: Als de druk te laag is, gebruik dan een vulslang om water toe te voegen via de vul- en aftapkraan totdat de juiste druk is bereikt. Zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant opvolgt en de vulslang op de juiste manier aansluit.

  3. Ontlucht de radiatoren om eventuele lucht in het systeem te verwijderen en om de waterdruk te stabiliseren.

  4. Controleer de druk opnieuw na het bijvullen en ontluchten van de radiatoren om er zeker van te zijn dat de juiste waterdruk is bereikt.

Heeft u nog steeds last van een lage waterdruk na het uitvoeren van deze stappen, dan kunt u overwegen een waterpomp aan te schaffen. Het verhogen van de waterdruk in huis kan immers een significant verschil maken in het comfort en gemak van uw dagelijks leven. Door middel van enkele eenvoudige stappen en investeringen kunt u de waterdruk verhogen en genieten van een heerlijke waterstroom in uw huis.