Bonefast
Image default
Gezondheid

Alcohol uit je bloed laten verdwijnen

Alcohol afbreken om zo uit je bloed te laten verdwijnen kost behoorlijk veel tijd. Je kunt een glas bier drinken of een glas wijn en daarna zal het 1,5 tot 2 uur duren voordat de alcohol uit je bloed verdwenen is. Je kunt je dus wel voorstellen dat het tijdens een avond flink drinken met vrienden behoorlijk op kan lopen en als het laat wordt, ben je de volgende morgen nog lang niet nuchter.  De alcohol helpen afbreken is dus een goed idee. Hoe lang alcohol in je lichaam blijft is ook afhankelijk van bijvoorbeeld je gewicht. Er komen dus meer factoren bij kijken. Maar het is slim om het een handje te helpen.

Alcohol afbreken door middel van eten

Door vet te gaan eten zal de alcohol sneller uit je lijf verdwijnen. Het vet neemt de alcohol veel sneller op en daardoor zal het ook sneller uit je lijf gaan. het is niet een proces wat razendsnel gaat, maar helpen doet het zeker.

Ga bewegen om alcohol at te breken

Om alcohol af te breken is het een slim idee om te gaan sporten. Doordat je zo enorm veel gaat zweten en doordat het bloed sneller gaat stromen en door je lijf gepompt wordt, zal de alcohol sneller uit je lijf verdwijnen en dus ook de eventuele kater. Maar daar moet je dan wel doorheen bijten.

Zorg er in ieder geval voor dat je met mate drinkt, zodat je niet iedere keer last van dit soort problemen zult hebben.

http://premulon.nl/