Bonefast
Image default
Telefonie

Het verschil tussen Apple en Samsung refurbished telefoon

Kiezen voor een refurbished smartphone heeft als prettig voordeel het feit dat je een stuk voordeliger uit bent dan wanneer je een compleet nieuwe smartphone aanschaft. Onder liefhebbers van refurbished telefoons zijn met name Samsung en Apples populair. Maar op welke vlakken verschilt een refurbished smartphone van Samsung, uiteraard met bijpassende smartphonehoesjes, van een refurbished Apple telefoon?

Een verschillend besturingssysteem

Als grootste verschilpunt tussen Samsung en Apple geldt het besturingssysteem. Een Samsung werkt op het veelgebruikte Android, terwijl een Apple draait op iOs. Beide systemen hebben hun eigen pluspunten en minpunten. Zo geldt iOs als een veiliger systeem met minder kans op virussen, terwijl Android als voordeel hebben dat ze op meerdere merken draaien (iOs is alleen voor Apples) en er mede daardoor veel meer apps voor Android-toestellen beschikbaar zijn. Het is op dit vlak maar net welke eisen jij stelt aan het toestel om een keuze uit deze twee systemen te maken.

Samsung smartphones

Een echte pre van Samsung is het feit dat deze Android-toestellen voorzien zijn van uitstekende camera’s en erg gebruiksvriendelijk zijn qua besturing en beschikbare apps. Android is namelijk een open systeem, met veel ruimte om jouw smartphone perfect te personaliseren. Zo kun je gemakkelijk voor allerlei soorten gepersonaliseerde icoontje en widgets kiezen en die op je bureaublad zetten. Het is met name deze functionaliteit en mogelijkheid om te personaliseren, die de Samsung smartphones zo populair maakt, zowel onder jongeren als onder ouderen.

Apple smartphones

Toestellen van Apple op iOs zijn gesloten systemen, die aanzienlijk veiliger zij. Dan Android. Onderzoeken hebben aangetoond dat ongeveer 2 procent van alle virussen gericht is op Apples met iOs, terwijl maar liefst 98 procent van de besmette apps gericht is op het Android systeem van Samsung en andere merken die op dit besturingssysteem draaien. Fijn aan Apples is verder dat ze eenvoudig in het gebruik zijn.

https://www.casimoda.nl/