Bonefast
Image default
Dienstverlening

Enkele van de bekendste psychologen ter wereld

Het werk van een psycholoog bestaat erin om te ontdekken hoe jouw geest werkt en daarom gaan ze jouw emoties, je persoonlijkheid, je gedrag evenals jouw perceptie van verschillende zaken , bestuderen. De psychologie is de wetenschappelijke studie van jouw mentale geestestoestand en van jouw gedrag. Het is een wetenschap waaraan bekende en beroemde mensen hebben meegewerkt.

Onder sommige van die bekende psychologen vinden we grote denkers terug, zoals de schepper zelf van de psychologie, Sigmund Freud, die eigenlijk een psychologische onderzoeksmethode ontwikkelde die gekend is als de psychoanalyse. En veel van zijn theorieën over de menselijke geest worden nog altijd de dag van vandaag gebruikt en onderwezen aan tal van universiteiten, de wereld rond. Nochtans waren er voor hem nog andere psychologen geweest, zoals Wilhelm Wundt, die gekend is als de vader van de psychologie en die de eerste was die in 1879 een laboratorium oprichtte voor enkel maar psychologisch onderzoek. Andere grote geesten van onze tijd die veel hebben bijgedragen aan de psychologie zijn de Amerikaan William James, de Duitser Hermann Ebbinghaus en de Rus Ivan Pavlov.

Met alles wat door deze bekende psychologen geschreven en gedocumenteerd was, blijkt dat de menselijke gedragingen doorheen de jaren niet veel veranderd zijn, en veel van wat ooit geschreven is, is nog steeds toepasbaar in de moderne psychologie en wordt nog steeds gebruikt door de hedendaagse psychologen.

De werken van deze bekende psychologen worden nog steeds gebruikt als hulpbronnen voor hen die meer willen leren over de menselijke geest. En ze worden nog steeds gebruikt, zelfs door professoren in de psychologie, die waarschijnlijk nog steeds naar hen refereren voor meer kennis betreffende bepaalde materie en om er zelf nog bij te leren. Je zou kunnen zeggen dat psychologen zoals Freud en Wundt werkelijk invloed hebben in de moderne psychologie en daar nog steeds beroemd om zijn.

Robert Haringsma publiceert interessante feiten en doceert uitdagende inhoud in de Psychologie. Als dit artikel je aanspreekt , lees je hier best meer van zijn artikels om bijkomende informatie op te doen. Bezoek https://www.depsycholoog.nl/utrecht om meer te weten te komen over de psychologenpraktijk in Utrecht en bezoek de blog om interessante informatie op te doen.

 

 

https://www.depsycholoog.nl/