Bonefast
Image default
Architectuur

Succesvol picklocken – Een paar tips

 

Als je je sleutels ooit vergeten bent, is picklocken zeer handig. De hulp van een slotenmaker inroepen kan moeilijk zijn, maar je bespaart tijd en moeite als je kan picklocken. Laten we hierop dieper ingaan.

Voordat je gaat picklocken, moet je de slotmodellen eerst begrijpen. Verschillende slotmodellen werken op verschillende manieren, daarom is het nodig om het te begrijpen zodat je het zonder sleutels kan openen. De meest gebruikte modellen zijn de huishoudelijke en hangslot modellen. Deze sloten hebben een cilinder die in het slot roteert en vastzit middels aantal naalden.

Begin door een moersleutel aan de onderkant van de sleutelgaten te plaatsen. Gebruik de moersleutel om de cilinder te draaien om te zien welke kant het slot gedraaid moet worden om het open te krijgen. Als het draaien moeilijk gaat, heb je de verkeerde richting. Probeer de andere kant op te gaan.

Nadat je het in de correcte richting hebt gedraaid, kan je een pick in het bovenste deel van het sleutelgat plaatsen. Je pick zal tegen de naalden botsen. Kijk welke de hardste naalden zijn en blijf duwen totdat je een klik hoort. Dit geluid indiceert dat de naald in het slot ontgrendeld is. Nu kan je de moersleutel in de cilinder helemaal draaien. Het slot zal ontgrendeld worden. Let wel op dat je helemaal opnieuw moet beginnen als je de cilinder in de verkeerde richting hebt gedraaid.

Mocht u ooit uw sleutels kwijtraken en exact willen weten hoe u uw slot kunt ontgrendelen, bezoek eens een lokale slotenmaker in Utrecht voor deskundig advies en een eventuele praktijk oefening.

 

 http://www.locksecure.nl