Bonefast
Image default
Zakelijk

Een dak boven je hoofd

Iedereen heeft behoefte aan een dak boven zijn hoofd, maar welk type dak wil je boven je hoofd hebben? Het is natuurlijk sowieso van belang dat het dak zorgt voor een goede isolatie. Bij een goede isolatie wordt er in de winter warmte vastgehouden terwijl in de zomer de warmte wordt buiten gehouden.

Nu je toch de keuze voor een dak gaat maken is het natuurlijk ook wel verstandig om rekening houden met het uiterlijk van het dak. Een rieten dak blijft toch wel het mooiste, het heeft zo’n chique uitstraling. Maar je wilt natuurlijk ook zo lang mogelijk genieten van je dakbedekking dus hier houdt je ook rekening mee. Hoe lang gaat een rietendak mee?  Een rieten dak kan met goed onderhoud erg lang meegaan. De experts zeggen dat een rieten dak met goed onderhoud minimaal 35 jaar mee moet gaan maar dat dit zelfs kan oplopen tot zo’n 65 jaar. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de kwaliteit van het riet en of het riet veel te maken krijt met alg. Alg is namelijk de vijand van een rieten dak. Om de alg te weren is het daarom ook van belang om preventief onderhoud te plegen.

Veel mensen hebben nog schrik om een rieten dak te nemen want ze zijn nog altijd bang voor de brandbestendigheid van een rieten dak. In de loop der jaren zijn er echter grote stappen gemaakt om de kans op een brand bij een rieten dak te verkleinen. Zo kun je door een rietdekkersbedrijf het dak met een brandvertragende coating laten insmeren. Daarnaast kun je een brand detectie systeem aanschaffen, op het rieten dak vonkenvangers aanbrengen en het aanbrengen van een sproei-installatie. Redenen genoeg dus om deze keer wel te kiezen voor een chique rieten dak!

http://www.rietwerk.nl/