Bonefast
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor een snelle verkoop van uw auto

Een auto verkopen hoeft niet lastig zijn wanneer u bereid bent om wat tijd te investeren in de verkoop. Voor de koper is het met name belangrijk dat hij een goed gevoel krijgt bij de auto en de betrouwbaarheid hiervan. Hieronder een aantal tips die u zullen helpen om uw auto snel te verkopen tegen een goede prijs.

Maak goede foto’s

De kracht van goede foto’s wordt nog wel eens onderschat. Uw advertentie dient namelijk wel op te vallen tussen alle andere advertenties. Het is uw doel om zoveel mogelijk potentiële kopers te laten drukken op uw advertentie, dit is immers de eerste stap. Een auto verkopen doet u niet met misleidende foto’s. Steek tijd in het maken van realistische en scherpe foto’s. Was uw auto grondig van binnen en van buiten en zet hem op een goede plek neer. Maak vervolgens foto’s van veel hoeken van uw auto. Houd rekening met het (dag)licht en zorg dat uw auto droog is. Wanneer uw auto nat is, zal dit veel potentiële kopers afschrikken gezien een natte auto te gemakkelijk imperfecties verbergt.

Schrijf een eerlijke beschrijving

De foto’s verhullen de cosmetische staat van een auto. Maar wilt u een auto verkopen, dan mag informatie over de technische staat uiteraard niet ontbreken. Zorg voor een verzorgde beschrijving waar structuur in zit. Wees vervolgens eerlijk over de auto en probeer marketingpraatjes achterwege te laten. Informeer de potentiële koper over de staat van de auto. Zijn er recentelijk onderdelen vervangen, dan mag u hier uiteraard mee etaleren. Hetzelfde geldt voor zaken als de APK. Een frisse APK is immers aantrekkelijk. De beschrijving is kort gezegd dus een ruimte waarin u aantrekkelijke zekerheden kunt geven. Denk naast de APK bijvoorbeeld ook aan een reservesleutel of aan een volledige onderhoudshistorie. Heeft de auto u nooit in de steek gelaten, is deze dealer onderhouden of heeft de auto bijvoorbeeld net een nieuw setje banden? Ook dit mag u melden.

Ga goed om met potentiële kopers

Een auto verkopen is spannend, maar het kopen van een auto is misschien nog wel spannender. Geef de (potentiële) koper dan ook een goed gevoel. Het is belangrijk dat u bereikbaar bent. Zorg ervoor dat u op tijd reageert op berichtjes en mailtjes, zo blijft de potentiële koper geïnteresseerd. Het aanbod is vaak nou eenmaal erg groot, het is voor de potentiële koper dus gemakkelijk om te kiezen voor een andere partij. Is iemand serieus geïnteresseerd? Nodig hem of haar uit om de auto te bezichtigen en bied eventueel een proefritje aan. U wilt onzekerheid bij de potentiële koper immers ontnemen. Valt de auto in de smaak en is het tijd om tot een prijs te komen, wees dan niet te standvastig en ben bereid om een klein beetje in te leveren. Zowel u als de koper dienen tevreden te zijn over de prijs, vaak zal een compromis zich voordoen.