Bonefast
Image default
Aanbiedingen

Welk bouwhek past perfect bij jouw project?

Bouwhekken worden voor veel verschillende doeleindes gebruikt. Bijvoorbeeld op de bouw of op festivals. In deze blog vertellen wij jou graag over de verschillende bouwhekken en nog belangrijker, welke bouwhekken voor welke situatie geschikt zijn. Ben jij benieuwd welke bouwhekken bij jouw project passen? Lees dan snel verder!

Situatie schetsen

Voordat je kan bepalen wat voor soort bouwhekken je nodig hebt, is het uiteraard belangrijk om na te denken over het doeleinde van jouw bouwhek. Wil jij bijvoorbeeld iets afzetten? Is er een mogelijkheid dat er mensen overheen gaan klimmen? Moet jij jouw bouwhekken vaak verplaatsen? Et cetera.

Ongeacht van de duur van jouw project is het belangrijk om jouw bouwterrein af te sluiten. Bijvoorbeeld vanwege diefstal. Daarnaast kan het gevaarlijke situaties voorkomen, zo kunnen bouwhekken bijvoorbeeld spelende kinderen tegen houden. Er is gelukkig voldoende keus voor jouw project.

Soorten bouwhekken

De bouwhekken zijn in het kort samen te vatten in drie categorieën. De categorieën zijn: Bouwhek budget, bouwhek professioneel en bouwhek anti-climb.

Waarschijnlijk maken de namen al redelijk duidelijk wat de verschillen zijn tussen de bouwhekken, toch leggen we ze graag nog even uit voor de zekerheid. Een budget bouwhek is normaal gesproken wat goedkoper dan de andere twee. Vaak zijn deze bouwhekken ook wat lichter, ze zijn hierdoor ook makkelijker te verplaatsen. Helaas zijn ze hierdoor niet geschikt voor langere projecten en ook niet voor het ophangen van spandoeken of banners.

Een bouwhek professioneel is vaak een mooie middenweg tussen de twee andere categorieën. Als je niet bang bent voor diefstal maar wel graag jouw terrein wil afschermen dan zijn deze bouwhekken geschikt voor jouw project.

Wil jij graag buitenstaanders buiten de deur houden en voorkomen dat er iets gestolen wordt? Dan zijn anti-climb bouwhekken de beste optie. Omdat deze hekken lastiger zijn om overheen te klimmen, heeft dit vaak al een afschrikkend effect op dieven. Mochten zij het toch proberen, lukt het hun vaak niet om over de hekken heen te komen. Wij hopen dat deze blog jouw een goed inzicht heeft gegeven in de verschillende soorten bouwhekken, en dat jij er klaar voor bent om jouw nieuwe bouwhekken aan te schaffen!