Bonefast
Image default
Aanbiedingen

Veel gestelde vragen over zijslaap kussens

Waarom een zijslaap kussen?

Het is waar dat er niet veel slaaphoudingen zijn om uit te kiezen – je slaapt op je rug, buik of zij. De meest populaire van de drie? Wel, zijslapers winnen op dat gebied. En je kunt niet slapen op het belang van je favoriete positie – elk komt met zijn eigen uitdagingen als het gaat om het kiezen van de juiste kussen. Net zoals we een ergonomische stoel hebben voor de uren dat we overdag zitten, moeten we een goed, ondersteunend kussen hebben voor de uren dat we ’s nachts slapen. Ben je ook opzoek naar een zijslaap kussen? Kijk dan eens op Slaapwijsheid!

Voor een zijslaper is dat misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan. In tegenstelling tot buik- en rugslapers hebben zijslapers extra ondersteuning nodig, dus een standaard setje kussens werkt gewoon niet. De beste houding tijdens het slapen is er een die je schouders ondersteunt en je nek en ruggengraat recht houdt. Als je een zijslaper bent, is dat niet mogelijk met het verkeerde kussen. Vanwege de grotere afstand tussen hun hoofd en de matras, hebben zijslapers vaak een dikker kussen nodig om hun hoofd en nek in een neutrale positie te houden. Het is van balang om een kussen te hebben met voldoende hoogte voor je hoofd en nek om de ruimte tussen je schouder en oor op te vullen. Hoe breder je schouders, hoe hoger de loft die je nodig hebt om die ruimte op te vullen.

 

Veel Gestelde Vragen

Welke soorten hoofdkussens zijn het best voor zijslapers?

Sommige zijslapers geven de voorkeur aan donzen of donzen alternatieve hoofdkussens, terwijl anderen vinden dat schuim of andere speciale hoofdkussens beter voor hen werken. Donzen en donzen alternatieve hoofdkussens voelen comfortabel en klassiek aan, maar zijn niet altijd stevig genoeg om zijslapers de neksteun te geven die ze nodig hebben voor een goede wervelkolomuitlijning. Zijslapers die een donzen kussen gebruiken, moeten er daarom op letten dat het kussen een voldoende hoge loft heeft om ondersteuning te bieden.

Schuimkussens zijn meestal steviger en verkrijgbaar in één stuk of gevuld met versnipperd schuim, zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast. Losse schuimkussens hebben soms uitsparingen om de schouders en nek te ondersteunen, maar zijslapers moeten voor de aankoop controleren of deze kussens geschikt zijn voor hun slaaphouding.

 

Welke kussenhoogte werkt het beste voor zijslapers?

Zijslapers hebben meestal een kussen met een gemiddelde tot hoge kussenhoogte nodig om hun hoofd, nek en wervelkolom in de juiste positie te houden. Dit betekent meestal dat ze een kussen met een dikte van minstens 5 cm moeten gebruiken. De kussenhoogte is echter afhankelijk van de vorm van uw lichaam en de mate waarin u in uw matras wegzakt.

Mensen met brede schouders hebben misschien een kussen van meer dan 10 cm nodig, terwijl mensen die diep in hun bed wegzakken zelfs een kussenhoogte van 10 cm te hoog kunnen vinden. Verstelbare kussens kunnen een goede keuze zijn voor mensen die niet zeker weten welke kussenhoogte ze nodig hebben.

 

Welk type kussen is het beste voor zijslapers met nekpijn?

 

Zijslapers met nekpijn moeten eerst controleren of hun kussen stevig genoeg is en de juiste kussenhoogte heeft – als dit al in orde is, kan een traagschuim- of voorgevormd schuimkussen meer verlichting bieden. Nekpijn kan het gevolg zijn van het feit dat uw nek en hoofd de hele nacht niet in één lijn liggen met uw ruggengraat, of het kan niets te maken hebben met – maar verergerd worden door – het verkeerde kussen.

Hoofdkussens van traagschuim bieden drukverlichting en de juiste hoeveelheid compressie om uw nek uit te lijnen, terwijl voorgevormde schuimkussens zijn ontworpen om het hoofd in de wieg te leggen en de spanning van de nek en schouders weg te nemen. Voorgevormde kussens zijn het populairst bij mensen met nekklachten, maar sommigen hebben moeite om zich aan te passen aan hun unieke vorm.

 

Hoe stevig moet een kussen zijn voor een zijslaper?

 

Een medium tot medium stevig kussen is ideaal voor zijslapers. Hoewel zachtere hoofdkussens comfortabel lijken, bieden ze te weinig ondersteuning en kunnen ze de ruggengraat in de war brengen. Zijslapers kunnen er ook zo ver in wegzakken dat de overtollige vulling over de mond gaat, waardoor het moeilijk wordt om comfortabel te slapen.

Aan de andere kant kunnen extra stevige kussens leiden tot spanning en pijn in de nek en schouders. Als u een medium of medium stevig kussen oncomfortabel of te “hard” vindt, overweeg dan de aankoop van een traagschuim kussen met drukverlaging voor een meer gedempt gevoel.

 

Meer producten vergelijken om beter te slapen? Ga naar Slaapwijsheid

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/zijslaapkussen/