Bonefast
Image default
Bedrijven

Vakantie in Wallonië

We gaan allemaal graag op vakantie. Maar een vakantie hoeft niet altijd naar een ver land te zijn. Vaak zijn er mooie steden en landschappen dicht bij huis. Een voorbeeld van zo´n streek is Wallonië, het zuiderse en Franstalige deel van België. Wallonië kent 5 provincies die allemaal enkele mooie steden hebben die een bezoekje waard zijn.

Natuur

Wanneer u graag op vakantie gaat om een mooie natuur te bezichtigen, is Rochefort misschien wel iets voor u. Rochefort ligt in de provincie Namen. In deze pittoreske gemeente zijn er enkele bezienswaardigheden voor natuurliefhebbers. Enkele voorbeelden zijn de grotten van Han en de grot van Lorette-Rochefort.

Cultuur

Als het belangrijkste doel van een vakantie cultuur opsnuiven is, dan is Bergen (of Mons in het Frans) een must-see. Mons is de hoofdstad van de provincie Henegouwen. Het is een stad met heel wat geschiedenis en is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad Van Europa in 2015. Een aangeraden moment om naar Bergen op vakantie te gaan en een hotel in Mons te boeken is wanneer het plaatselijk folkloristisch feest, de Ducasse van Bergen, plaatsvindt. Ieder jaar vindt het feest plaats op de eerste zondag na Pinksteren. Maar zelf de dagen ervoor en erna is er heel wat te beleven zoals concerten en een braderie. Verblijven is mogelijk in een hotel, B&B of jeugdherberg.

Avontuur

Mensen die liever wat avontuur beleven op hun vakantie kunnen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Dinant. Dinant ligt in de provincie Namen en is gekend om de mooie natuur en avontuurlijke activiteiten. Een van de avontuurlijke mogelijkheden in deze streek is om de Lesse af te varen met een kajak. Maar ook in de omgeving is er de mogelijkheid om een allerlei andere activiteiten te doen zoals paintball, droppings, mountainbike-tochten en slingeren aan een touw over een kloof van 60 meter diep. Daarnaast kunt u altijd kijken naar het huren van een congreszaal in Mons