Bonefast
Image default
Woning en Tuin

Meer info over Hygiënestations

In vele bedrijven is hygiëne een belangrijk onderdeel van het productieproces. Hier kunnen hygiënestations een noodzaak zijn om die hygiëne te garanderen. In de voedingsindustrie is het bijvoorbeeld zeer belangrijk dat men een perfecte persoonlijke hygiëne kan voorzien. Hygiëneassen kunnen er dan voor zorgen dat de zolen en handen van de medewerkers goed gereinigd zijn.

Geautomatiseerde reiniging

In een hygiënesluis begint men met het inzepen en wassen van de handen. Deze worden vervolgens gedroogd met papierdispensers of met een automatische elektrische handdroger. Papierdispensers kan men hebben voor papierrollen of papieren vouwdoekjes.

Borstels van het hygiënestation zorgen ervoor dat de schoenzolen schoon zijn. Dit gebeurt automatisch. Via een sproeisysteem dat water en zeep sproeit via de borstels, worden de zolen perfect gereinigd. Tijdens het schoonmaken van de zolen, kan u het handendesinfectiesysteem gebruiken om u handen te desinfecteren.

Vaak zijn deze hygiënestations uitgerust met een toegangspoort. Deze gaat slechts open wanneer alle nodige handelingen zijn gebeurd. Op die manier kan u een perfect veilige werking met oog op hygiëne waarborgen.

Aanschaf van een hygiënestation

Hygiënestations komen in verschillende groottes. Zo kan uw hygiënestation door meerdere werknemers op hetzelfde moment worden gebruikt. Dit kan besparen in tijd doordat men niet hoeft aan te schuiven om er gebruik van te maken. Een andere mogelijkheid voor dubbele stations is om de ene kant te gebruiken als ingang en de andere als uitgang. Wanneer men een hygiënestation gebruikt aan de uitgang, worden enkel de zonen gereinigd en is handdesinfectie niet meer aan de orde.