Bonefast
Image default
Woningen

Tips bij het verkopen van je woning

Van plan om je woning te verkopen? Uiteraard kan je aan de locatie weinig veranderen, maar met een paar eenvoudige ingrepen vind je sneller een geschikte koper.

Iedereen is anders. Zorg er daarom voor dat je woning zo neutraal mogelijk is. Dit bereik je met witte muren en plafonds, in combinatie met enkele kleurrijke objecten, zoals een tapijt of vaas. Felgekleurde muren schilder je best in een neutrale kleur.  

Ook al woon je nog in de woning, dan nog doe je er goed aan om persoonlijke elementen zoveel mogelijk op te bergen. Familiefoto’s en dergelijke horen in de kast, net als de tekeningen en knutselwerkjes van de (klein)kinderen. Onderschat de eerste indruk niet.

Potentiële kopers moeten bij binnenkomst onmiddellijk een ruim gevoel krijgen. Ruimte creëren doe je door middel van spiegels, en door bijvoorbeeld zware meubels te verwijderen.

Lichtinval kan in je voor- of nadeel spelen. Als je geen risico’s wil nemen op een sombere dag, nodig je kandidaat-kopers bij voorkeur ’s avonds uit. Met de juiste verlichting, de geur van kaarsen, een rustig muziekje, bloemen, etc., kan je zorgen voor de gepaste sfeer.  

Sowieso heeft elke woning een aantal kleine gebreken die eigenlijk gemakkelijk kunnen worden weggewerkt. Op korte tijd kan je scharnieren van piepende deuren smeren, defecte lampen vervangen en barstjes opvullen.

Verwaarloos ook de buitenkant van je woning niet. Dit is niet onbelangrijk bij het verkopen van je woning. Vermijd afbladderende verf op je gevel, zorg dat je ramen proper zijn en neem je tuin eens goed onder handen.

http://www.nobels.be/nl/