Bonefast
Image default
Bedrijven

Pomp voor kunstmatige meren en het belang ervan voor een goed project

Veel mensen denken aan het bouwen van een siermeer zonder te weten wat de noodzakelijke elementen zijn in dit soort werk. Een van de vergeten punten is een fundamentele uitrusting voor de goede werking en het onderhoud van het project: de pomp voor meren.

 

Voor degenen die nog steeds twijfels hebben over het nut van deze apparatuur, hebben we een zeer informatieve post voorbereid. Volg en begrijp hoe de waterpomp voor kunstmatige meren werkt!

 

Wat is een waterpomp voor meren en wat is zijn functie?

Waterpompen spelen een belangrijke rol in verschillende aquatische omgevingen. Ze werken door het water door de biologische en UV-filters te bewegen. Ze nemen het water mee naar fonteinen, watervallen of fonteinen en circuleren het door de tank. Dat wil zeggen, als de vijverpomp op een gegeven moment stopt, zal niets anders werken.

 

We kunnen zeggen dat pompen het hart van een kunstmatig meer zijn.

 

De waterpomp vervult verschillende functies om het meer goed te onderhouden en geschikt te houden voor de vissoorten die in het gebied leven. Naast het zuurstof geven en voeden van de filters, helpt de apparatuur ook om het meer uit te putten of af te voeren. Het kan ook worden gebruikt om water van het ene reservoir naar het andere te transporteren.

 

Hoe werkt de pomp voor siermeren?

Waterpompen zijn vijverbenodigdheden die zeer verschillende onderdelen hebben voor hun werking. Ze worden voornamelijk gevormd door de motor (stator en rotor) en de waaier.

 

De motor van een pomp voor meren

De motor is het onderdeel dat de pomp aandrijft. Het is verdeeld in twee delen, de stator en de rotor. De stator is het vaste deel van de motor en genereert elektromagnetische energie om de rotor te laten draaien. De markt biedt apparatuur met wissel- of gelijkstroommotoren aan.

 

De rotor is het onderdeel dat op een as draait en mechanische energie naar de waaier brengt. De waaier, op zijn beurt, zal de beweging van water door middel van centrifugaalkracht produceren. De beste pompen voor het meer zijn die met een keramische as en bus, omdat er geen slijtage van de as in de wrijving met de bus optreedt.

 

https://www.waterpomp.be/