Bonefast
Image default
Gezondheid

Oorzaak donkere kringen onder ogen

 

Donkere wallen

Wanneer je last hebt van donkere wallen en je ze niet meer weg kunt krijgen door eens flink door te slapen, dan is dat geen reden tot paniek. Er zijn enorm veel manieren om dit op te lossen, en deze manieren vind je allemaal terug in de artikel.

 

Donkere kringen of wallen onder de ogen kan erg hinderlijk zijn. Vaak wordt je totale uiterlijk erdoor beïnvloed en kun je extreem moe ogen terwijl je dit helemaal niet bent. Vaak heeft dit te maken met weinig slapen en heel vroeg opstaan. Het is belangrijk om de oorzaak van de wallen te achterhalen voordat je overgaat tot actie. Komt het bijvoorbeeld door vermoeidheid en stress of speelt er bij jou een erfelijke factor een rol.

 

Oorzaak donkere kringen onder ogen

De oorzaken van donkere kringen onder de ogen lopen erg uiteen. Hieronder de meest voorkomende oorzaken van wallen onder de ogen.

 

  • Erfelijkheid: helaas zijn donkere kringen onder je ogen erfelijk. Dat zou je niet zo snel zeggen want meestal duid dit op te weinig slaap. Maar dat hoeft echter niet zo te zijn. Wanneer je altijd last heb van donkere kringen onder de ogen, ongeacht je moet bent of niet, dan is het bij jou wellicht genetisch bepaald. Dat betekent dat je het van familie geërfd hebt en er daardoor eerder en meer last van zult hebben dan anderen. Dat gene wat wallen erfelijk maakt is het volgende. Je kunt erven dat de huid rondom je ogen veel dunner is dan bij anderen. Hier kun je natuurlijk niets aan doen. Echter zorgt deze dunne huid ervoor dat de huid iets doorzichtiger oogt. Hierdoor zie je de bloedvaten beter zitten, de kleur van de bloedvaten zijn blauw waardoor er dus donkere kringen ontstaan. Wanneer je een donkere huid hebt, dan kunnen de kringen onder je ogen te maken hebben met te veel aan pigment. Dit is ook erfelijk bepaald, echter kun je hier sneller iets aan doen, bijvoorbeeld de huid daar iets lichter maken met een geschikte crème.

  • Slechte voeding: donkere kringen zoals wallen kunnen ook ontstaan door te weinig inname van vitamine en mineralen. Wanneer je hier een tekort van binnen krijgt op ee dag, kan dit de oorzaak zijn vak donkere wallen. Te weinig ijzer bijvoorbeeld kan consulteren in een blekere huid, hierdoor kunnen de donkere plekken meer opvallen. Gezond eten is zowel belangrijk om fit te blijven, als dat het je er ook gezonder uit kan laten zien.

  • Vermoeidheid en stress: Wanneer je niet constant last hebt van donkere kringen onder de ogen, dan kan dit te maken hebben met vermoeidheid of stress.

 

Voor meer oorzaken van donkere kringen onder de ogen, kun je het volledige artikel lezen op Skinlight.nl/shop

http://www.skinlight.nl/shop