Bonefast
Image default
Gezondheid

Moedervlek verwijderen methodes

 

Methodes om moedervlekken te verwijderen

Opzoek naar methodes voor moedervlek verwijderen? Dan zit je hier goed. In dit artikel geven we ruim aandacht aan dit onderwerp. Zo bespreken we welke type moedervlekken er zijn, en hoe je deze het beste kunt laten weghalen. Het weghalen van moedervlekken kan op vele manieren. Zo kun je ervoor kiezen om het te laten weghalen, echter kun je platte moedervlekken bijvoorbeeld ook wegwerken met make-up, of vervagen met een crème. Hieronder meer.

 

Wat zijn moedervlekken

Moedervlekken zijn opeenhopingen van pigmentvormende cellen. In de meeste gevallen zijn moedervlekken goedaardig en is het een heel normaal verschijnsel. Vrijwel iedereen krijgt te maken met moedervlekken, gemiddeld heeft een persoon zo’n 25 moedervlekken op het lichaam. De medische term voor een goedaardige moedervlek is ‘naevus naevocellularis’.

 

Moedervlekken verwijderen

Er zijn verschillende manieren voor moedervlekken weghalen. Hieronder de methodes kort toegelicht. 

 

    • Moedervlek wegsnijden: het wegsnijden van een moedervlek kan alleen wanneer deze ook groot is en daarbij ook uitsteekt. De procedure duurt vrij kort en gebeurd vrijwel altijd met een plaatselijke verdoving.

    • Moedervlek weg laten laseren: Gemiddeld duurt een laserbehandeling 20 minuten, dit kan langer of korter zjn. Dat hangt allemaal af van de vorm, grootte en de hoeveelheid pigment dat er in de moedervlek aanwezig zit. Er zijn vaak 2 a 3 behandelingen nodig.

    • Opliggende moedervlek verwijderen: een opliggende moedervlek kan helaas niet verwijdert worden met een crème of laserbehandeling. Hier wordt vaak een andere methode voor gebruikt. Dit gebeurt namelijk met een apparaat dat de naam Vesalius heeft. De opliggende moedervlek wordt verdampt. De chirurg of dermatoloog haalt vervolgens de gehele moedervlek in een keer weg. Dit gebeurt vaak onder een plaatselijke verdoving. 

    • Moedervlek verwijderen met een crème: tegenwoordig kun je donkere moedervlekken ook verwijderen met een crème. De crème die hier geschikt voor is is Skinlight. De behandeling werkt als volgt: voor een periode van 4 tot 6 weken smeer je twee maal per dag de creme op de moedervlek, dit laat je even intrekken en daarna kun je er eventueel kleding of make-up overheen doen. De bleekcreme zorgt ervoor dat de pigment in de moedervlek beetje bij beetje vervaagd wordt, totdat je er niets meer van ziet. De methode is erg efficiënt en veilig.

 

Voor meer informatie over het verwijderen van moedervlekken, kun je altijd een bezoekje brengen op skinlight.be