Bonefast
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de beste houten tuinafsluitingen?

Houten tuinafsluitingen vind je in alle afmetingen, houtsoorten en prijsklassen. Vaak is de keuze erg uitgebreid en is het niet makkelijk om de knoop door te hakken. Een houten tuinafsluiting bepaalt immers de uitstraling van je tuin. Wij vertellen je  in dit artikel op welke aspecten je best let bij het kopen van houten afsluitingen.

 

Houten tuinafsluitingen: verschillende houtsoorten

 

Als je op zoek bent naar een houten tuinafsluiting is het belangrijk dat je een houtsoort kiest naar uw smaak. Iedere houtsoort heeft namelijk andere karakteristieken en creëert een andere sfeer!

Als je kiest voor douglas hout dan krijgen je houten tuinschermen na verloop van tijd een prachtige grijze patina. Kies je voor een kastanjehouten tuinafsluiting dan kies je voor duurzaamheid. Deze kastanje afsluitingen zijn namelijk zeer goed bestand tegen vocht en schimmels. Bovendien geven ze je tuin een warme sfeer. Wil je iets minder uitgeven omwille van een beperkt budget, kies dan voor een houten tuinscherm van geïmpregneerd hout. Deze zijn iets goedkoper maar hebben nog steeds een topkwaliteit!

 

Vormen en maten bij houten tuinafsluitingen

 

Houten tuinafsluitingen vind je in alle vormen en maten. Heb je maar een kleine tuin en wil je ruimte creëren, kies dan voor een lage tuinafsluiting. Dit geeft een open gevoel in je tuin. Wil je liever niet dat je buren naar binnen kijken? Dan kan je natuurlijk hoge tuinafsluitingen plaatsen zodat je volledige privacy hebt.

Qua vorm is het puur smaak. Je kan kiezen tussen gevlochten tuinschermen uit wilgenhout of hazelaar, je tuinschermen kunnen gebogen zijn of recht, ze kunnen speciale openingspatronen hebben, enzovoort.  

 

Houten tuinafsluitingen online kopen

 

Het online kopen van houten afsluitingen is erg makkelijk en kan zo vanuit je luie zetel. Het is erg belangrijk om alles nauwkeurig op te meten en vervolgens de afmetingen online na te gaan. Daarna is het bestellen van je nieuwe houten tuinschermen kinderspel. Na de levering hoef je enkel nog maar te genieten van je prachtige tuin.