Bonefast
Image default
Woningen

Luxueus wonen

Denkt u bij luxueus wonen ook aan dure inrichtingen die met goud behangen zijn? U zult niet de enige zijn die er zo over denkt. Uiteraard kunt u deze wijze van wonen als luxueus zien, maar luxueus wonen houdt meer in. Het gaat er namelijk niet om dat uw interieur er protserig uitziet. Dan zou u uw interieur vooral inrichten om aan anderen te laten zien hoe luxe uw woont. Maar wat houdt een luxe interieur dan wel in?

Het gaat om kwaliteit

Het oorspronkelijke idee van luxe wonen is allang achterhaald. Het nieuwe luxueus wonen is tegenwoordig voor iedereen bereikbaar. Wanneer iemand in het verleden een luxe interieurstijl had, was van een normale woonomgeving geen sprake. Dit soort interieurs zien we alleen nog in koninklijke paleizen en musea. Meubels zien er misschien mooi uit, maar zullen helemaal niet comfortabel zitten en zijn fragiel. Ook alle accessoires vertegenwoordigen een dusdanige waarde, dat ze niet aangeraakt mogen worden. Tegenwoordig gaat het bij een luxe interieurstijl niet alleen om het uiterlijk en design van het interieur, het gaat vooral om kwaliteit. Meubels zijn van zeer degelijke kwaliteit en mogen gebruikt worden. En wanneer u deze meubels gebruikt, geniet u echt, want banken en stoelen zijn uiterst comfortabel en kasten prettig in gebruik. Vloeren zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en ook de wanden zijn behangen of geverfd met topkwaliteit materialen. Als u dan comfortabel in uw bank of stoel zit en ook nog eens een mooi interieur, dan kunt u pas echt zeggen dat u luxueus woont.

De woonkamer luxe inrichten

Stijlvol wonen begint in de woonkamer, die optimaal comfortabel en luxe ingericht moet worden. Immers, hier vertoeft u veel. Hoe ziet een luxe interieur in de woonkamer eruit? Ook hier geldt weer dat er gebruik gemaakt is van degelijke en hoogstaande materialen. Een degelijke houten vloer mag niet ontbreken, mooie meubels van goede kwaliteit en vergeet u de verlichting niet. U kunt kiezen uit inbouw of opbouwspots van bijvoorbeeld messing, een mooie kaarsenlamp of lampen met een mooie grote lampenkap. U maakt het helemaal af met mooie schilderijlampjes boven uw schilderijen. Want ook details zijn zeer belangrijk bij wonen in luxe.

Een luxueuze slaapkamer voor optimaal slaapcomfort

Een luxueuze slaapkamer is niet alleen mooi, het bevordert ook uw nachtrust. Dit begint natuurlijk met een mooi bed, zoals een comfortabele boxspring. Ook hier speelt verlichting een belangrijke rol. Aan de wand hangt u vooral gezellig en ontspannende verlichting, zoals lantaarns of een kaarsenlamp. Een luxueuze slaapkamer wordt afgewerkt met lakens en kussenslopen van een goede kwaliteitsstof op uw bed.

Ontspannen in een luxueuze badkamer

Een badkamer kunt u zo luxueus maken als u maar wilt. Het spreekt voor zich, dat u gebruik maakt van hoge kwaliteit sanitair. Een inloopdouche mag natuurlijk niet ontbreken. De badkamer is een ideale plek om met bepaalde accessoires de luxe sfeer aan te geven. Gebruik hiervoor mooie kranen. Wilt u luxe op een klassieke wijze aangeven, gebruik dan koperen of nikkelen kranen. Wilt u juist modern luxueus? Tegenwoordig zijn er ook strakke zwarte kranen te koop. Ook lamparmaturen geven in de badkamer de luxe stijl aan. Met een sterrenlamp bijvoorbeeld, heeft u een speelse, maar ook stijlvolle en luxe lamp.

https://www.luxeinterieur.be/