Bonefast
Image default
Bedrijven

Ledstralers

Op bouwwerven zult u ze dikwijls tegenkomen: verstralers. Aangezien stroompunten hier een zeldzaamheid zijn, is één krachtige lamp noodzakelijk. Een verstraler voldoet hier perfect aan. Vandaar dat ze ook wel eens bouwlampen worden genoemd. Deze verstralers zijn voor uw verbouwing geschikt, maar ook als u een donkere ruimte over een groot oppervlak wilt verlichten. Nu kleven er aan de traditionele halogeen verstralers enkele nadelen. Het zijn zeer krachtige lampen, maar dit houdt wel in dat ze veel energie verbruiken. Ook zult bij het aanschakelen van de lamp soms even moeten wachten tot de lamp voldoende licht geeft. Tenslotte zal een verstraler behoorlijk warm worden. Deze warmte straalt op u af terwijl u staat te werken en er is altijd een risico op ongelukken. Een alternatief voor klassieke verstralers zijn ledstralers.

De voordelen van ledstralers

Het grote voordeel van een led bouwlamp is natuurlijk de besparing die u hiermee bereikt. Led-verlichting zal ook daadwerkelijk de meeste energie gebruiken voor de verlichting. Een halogeen verstraler doet dit niet. Een groot gedeelte van de energie wordt omgezet in warmte. Dit heeft ook tot gevolg dat een ledstraler nauwelijks warm wordt en veel veiliger in gebruik is. Het zal ook niet meer voorkomen, dat u lampen moet verwisselen. De ionen zitten gemonteerd op een printplaat. Er zitten dus geen bewegende beelden in de verstraler en kan hierdoor veel meer schokken opvangen. Doordat er geen halogeenlamp meer in de ledstraler hoeft te worden gedraaid, zijn ledstralers ook veel mooier om te zien. Ze zijn platter, waardoor de gebruiksmogelijkheden nog groter worden. Gebruikt u led verstralers voor buiten in de tuin of onder een carport? Het is dan niet nodig dat ze constant volop schijnen. Er zijn verstralers met led verkrijgbaar met een bewegingsmelder. Enkel wanneer er beweging wordt gedetecteerd, zal de lamp aangeschakeld worden.

Waterdichte verstralers met led

Een ander voordeel van een led schijnwerper, is dat er ook waterdichte modellen te koop zijn. Hierbij is het van belang dat u op de IP-waarde let. Deze IP-waarde bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft aan in hoeverre de verstraler beschermd is tegen stof en het tweede cijfer de bescherming tegen vocht. Hoe hoger de cijfers, des te beter is de bescherming tegen stof en vocht. Let u erop dat als u een verstraler met led buiten gebruikt, het minimaal een IP65 verstraler is.

De ideale led werkverlichting

Met ledstralers heeft u de meest ideale en veilige werkverlichting. U maakt niet alleen gebruik van nieuwe innovaties op het gebied van verlichting, u bent ook ecologisch verantwoord bezig. Een led verstraler zal zeer lang meegaan en optimale verlichting geven bij uw bouwprojecten of voor verlichting van de buitenomgeving van uw huis. U heeft direct het juiste licht, zonder dat de bouwlamp hoeft op te warmen en u kunt direct aan de slag gaan.

 

Leddepot is specialist in inbouwspotjes. Bekijk ook de andere bedrijfsverlichting.

https://www.leddepot.be/ledstralers/