Bonefast
Image default
Woningen

Je beleggingspand verkopen? Híer moet je goed rekening mee houden

Heb je enige jaren geleden een beleggingspand gekocht? Heb je dit wellicht in de vorige financiële crisis gedaan? Of heb je wellicht via via een mooi beleggingspand kunnen kopen? Ongeacht hoe je dit hebt kunnen doen, moet je daar tegenwoordig heel blij mee zijn. Er is immers een ernstig tekort aan panden, waardoor je nu de hoofdprijs voor je beleggingspand kunt krijgen.

Wil je daarom graag je beleggingspand verkopen? Dan is het erg belangrijk om met enkele aandachtspunten rekening te houden.

Aan wie ga je het pand verkopen? Ten eerste moet je goed nadenken over de manier waarop je het pand gaat verkopen? Ga je het pand via een makelaar op Funda te koop aanbieden? Of besluit je om een vastgoedinvesteerder, zoals Damborg.nl, te contacten? Voor beide valt iets te zeggen.

Als je je beleggingspand vooral heel snel wilt verkopen, is een vastgoedinvesteerder de beste optie voor je. Zo’n investeerder heeft voldoende liquide middelen om een hoog bod te plaatsen zonder een financieringsvoorbehoud. Ook de afhandeling van de verkoop verloopt razendsnel. Bijkomend voordeel: een dergelijke investeerder neemt vaak alle kosten op zich. Je kunt hierbij denken aan onder andere de notariskosten.

Belastingen

Ga goed na welke belastingen je precies moet betalen. En ga ook goed na op welke manier je belastingen kunt besparen. Mogelijk is het interessant om een BV op te richten of om met het verdiende geld een ander beleggingspand te kopen. Het ligt maar net aan je situatie wat qua belastingen het meest interessante is.

Advies van een expert: laat je op dit gebied bijstaan door een fiscaal specialist. Een specialist weet precies op welke manier je zo min mogelijk belasting hoeft te betalen. Dat betekent ook dat je zoveel mogelijk geld overhoudt om van het mooie leven te genieten.