Bonefast
Image default
Muziek

Hoe piano leren spelen?

Tja dat klinkt voor de meeste cursisten als een makkelijke vraag. Die zouden tegen je zeggen, nou gewoon doen! Maar is het echt zo makkelijk als zij beweren?  Nou wij denken van wel, toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee zal moeten houden. wat is een goede cursus,  hoeveel wil ik ervoor betalen en wat is mijn doel? Allemaal vragen waar je antwoord op wil. In dit artikel proberen we een beetje met je mee te denken. Zodat ook jij uiteindelijk kunt zeggen. Ja ik kan piano spelen en het viel me reuze mee!

Wat moet ik ervoor doen?

Om piano te leren spelen moet je eerst voor jezelf een keuze maken wat je precies wil bereiken. Pak eens een pen en papier en ga met jezelf of anderen brainstormen.  Doe dit desnoods met een aantal vrienden die ook piano willen leren spelen. Probeer duidelijkheid te krijgen in wat je precies wilt en hoeveel deze piano cursus mag gaan kosten. Het is namelijk zo dat veel piano cursussen nogal verschillen in prijs. En dan hebben we het alleen nog maar over soortgelijke cursussen.  Moet je eens nagaan hoe groot het verschil is in prijs als je een online cursus met een cursus van een muziekschool gaat vergelijken.  Als laatste kies je natuurlijk de cursus die bij jou past, want wanneer dit niet het geval is wordt het eigenlijk ook niks. Hieronder even een korte uitleg over de drie verschillende piano cursussen:

Een online piano cursus

De online piano cursus is de goedkoopste versie. Dankzij een eenmalige betaling is een e-book te verkrijgen.  Bij een maandelijkse betaling kan ook gebruikt worden gemaakt van een account. De kosten zijn vergeleken met de andere cursussen een stuk goedkoper. Eigenlijk een budget cursus met gegarandeerd succes! In onderstaand filmpje wordt meer verteld over een website die vergelijkingen doet voor online piano cursussen.

Piano cursus via muziekschool

Een piano cursus via een muziekschool is een cursus met veel begeleiding.  In deze cursus heb je samen met een klas van rond de twintig man tegelijk pianoles. De docent geeft tijdens de lesuren steeds weer nieuwe oefeningen welke je gaat oefenen. Tijdens het oefenen begeleidt de piano leraar je als dit nodig is.

Piano cursus via privéleraar

Een  piano cursus via een privéleraar is een cursus met heel veel begeleiding. Het is namelijk  één op één les. Deze lessen kosten nog meer geld dan een muziekschool en een muziekschool kost al in vergelijking tot een online piano cursus veel meer. Cor Bakker is bijvoorbeeld een pianoleraar die zowel online als privé lesgeeft. Meer over hem op deze pagina.