Bonefast
Image default
Muziek

Beginners gitaar kopen

Als beginner wil je ook graag gitaar spelen, maar wat is een goede beginners gitaar? Er zijn zoveel verschillende gitaren. Elektrische, akoestisch en basgitaren, maar welke is het beste. Nou natuurlijk ligt het vooral aan jezelf welke gitaar het beste is. Toch wordt het vaak aangeraden om met een akoestische gitaar te beginnen. In dit artikel vertellen we wat meer over de beginners gitaar en waar je op moet letten bij de aankoop van een beginners gitaar.

Wat is een goede beginners gitaar?

Als je online gitaarlessen gaat volgen is een goede beginners gitaar een akoestisch gitaar. Waarom? Nou het is een makkelijk en overzichtelijk instrument. Een elektrische gitaar heeft net wat teveel bijkomende aandachtspunten. Versterkers en andere benodigdheden, nee een akoestische gitaar is een mooie beginners gitaar. Nu wil je natuurlijk even weten waar je aan moet denken bij de aankoop van een beginners gitaar. Ook is het handig om na de aankoop rekening te houden met het stemmen. Bekijk onderstaande filmpje om je gitaar te kunnen stemmen.

Waarop letten bij de aankoop beginners gitaar?

Er zijn een aantal aandachtspunten als je een beginners gitaar wilt kopen. Denk bijvoorbeeld aan de soort gitaar. Natuurlijk zijn er vele merken die een akoestische gitaar produceren.  En niet elk merk levert dezelfde kwaliteit.  Bekijk recensies op het internet en ga gitaren vergelijken. Na de aankoop moet je een beginners gitaar direct op de juiste manier stemmen. Dit helpt je om direct de juiste tonen te horen.

Begin altijd met een plectrum

Het is belangrijk om als beginner met een plectrum gitaar te spelen. In het begin wil het nog weleens lastig zijn om een specifieke snaar aan te slaan met je vingers. Vaak raak je ook andere snaren, waardoor er bijgeluiden ontstaan. Een plectrum is eigenlijk een stukje plastic, welke de vorm heeft van een driehoek met ronde hoeken. Net als de gitaar koop je ook de gitaar accessoires eenvoudig online. Naast een plectrum kun je ook nog een capo, gitaarstandaard, gitaarkoffer of stemapparaat halen.

Bron: http://www.uwgitaarlesonline.nl/beginners-gitaar/