Bonefast
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je bruine coniferen verwijderen?

Wanneer uw coniferen bruine plekken vertoont dan houdt dat in dat de coniferen op die plek dood zijn. Coniferen kunnen bruine plekken vertonen, maar het kan ook zo zijn dat de hele rij coniferen bruin geworden is. Wanneer de coniferenhaag bruine plekken vertoont dan is het noodzakelijk om actie te ondernemen. Vaak is het snoeien van de coniferen en het bemesten van de grond voldoende om de coniferen te redden. Het verwijderen van de coniferen die bruine plekken vertonen is dan niet nodig. Een coniferenhaag die in zijn geheel bruin geworden is is een ander verhaal. Een bruine coniferenhaag is namelijk dood en zal niet meer te redden zijn. In dat geval zal de coniferenhaag verwijderd moeten worden. Mensen die te maken hebben met een bruine coniferenhaag zitten daarom vaak met de vraag: hoe kun je bruine coniferen verwijderen?

Om die vraag te kunnen beantwoorden is het noodzakelijk om de situatie bij u ter plekke te beoordelen. Coniferen die op een goed te bereiken plek staan kunnen verwijderd worden met een stobbenfrees of met een graafmachine. Het is ook mogelijk om die coniferen met een voertuig uit de grond te trekken. Coniferen die niet goed te bereiken zijn zullen uitgegraven moeten worden.

De bruine coniferen verwijderen door ze te frezen

Bij het frezen van een rij bruine coniferen wordt een stobbenfrees gebruikt. Met een freesmachine is het mogelijk om de coniferen inclusief de wortels te verwijderen. Een stobbenfrees is een machine die meestal een doorgang van ongeveer 90cm nodig heeft om het terrein op te kunnen. Aan de machine zit een grote arm bevestigd met aan het uiteinde van die arm een ronddraaiende schijf met vlijmscherpe beitels. De ronddraaiende schijf draait zo hard rond dat de stronk verpulverd wordt en omdat een stobbenfrees ook in het zand kan werken worden alle wortels ook meteen verwijderd.

De bruine coniferen met een zwaar voertuig uit de grond trekken

Het is mogelijk om coniferen te verwijderen door ze met een zwaar voertuig uit de grond te trekken. Een 4×4 aangedreven voertuig of een tractor is voor deze klus het meest geschikt. Deze voertuigen zijn namelijk zeer sterk en hebben genoeg vermogen om de coniferen probleemloos uit de grond te trekken. Het risico bij deze methode is wel dat de coniferen breken waardoor de kabel niet opnieuw aan de stam bevestigd kan worden.

De bruine coniferen verwijderen door ze uit te graven

Voor het uitgraven van een rij bruine coniferen kan het beste een graafmachine gebruikt worden. Met een graafmachine is het tamelijk eenvoudig om de coniferen als het ware uit de grond te tillen, maar soms is het niet mogelijk om een graafmachine in te zetten en zal dit met een schep moeten gebeuren. Omdat de wortels van de coniferen flink in de weg kunnen zitten kan dit voor de nodige moeilijkheden zorgen.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/