Bonefast
Image default
Onderwijs

Een spannende functie in de ondersteuning van het management

Ben jij een kei in het ondersteunen en faciliteren van mensen en processen? Hou jij ervan om alles soepel en geordend te laten verlopen? Dan is de opleiding management assistent misschien iets voor jou. Deze functie werd vroeger directiesecretaresse genoemd, maar tegenwoordig spreek je steeds meer van management assistent. Je ondersteunt jouw management – en dit kan een persoon zijn, maar dit kan ook een team van managers zijn – bij het uitvoeren van hun taken. En je bent een organisatorische duizendpoot die elke dag met nieuwe energie aan de slag gaat.

Omgaan met onverwachte gebeurtenissen

Je dag als management assistent gaat meestal nooit als gepland. Je hebt het voorbereidende werk voor een zakenreis goed gedaan, maar na vertrek belt de manager dat het hotel dat gereserveerd was, volgeboekt is. Bevestigde reservering of niet, je moet dan al je andere taken even kunnen laten liggen om dit probleem op te lossen. Niet alleen moet er een ander hotel gezocht worden dat plek heeft, maar als de betaling van het andere hotel al gedaan was, moet je ook het geld nog zien terug te krijgen. Je hebt dus kennis van processen nodig, je moet prioriteiten kunnen stellen en overzicht kunnen houden.

Balans

Op persoonlijk vlak moet je iemand zijn die niet snel uit balans is of in paniek raakt. Wat er op je pad komt die dag of die week, handel je met kalmte en doortastendheid af. Je schrikt niet snel van plotselinge gebeurtenissen. Stiekem maken deze momenten je werk zelfs heel erg leuk. De afwisseling maakt dat geen elke dag als management assistent hetzelfde is. En soms betekent het ook dat het werk om vijf uur nog niet klaar is en je nog even door moet. Maar als dan alles tot in de puntjes is geregeld, kijk je met een voldaan gevoel terug op je dag. Je management waardeert jouw inzet en dat voelt goed.