Bonefast
Image default
Verbouwen

Een bouwdroger is ideaal als u gaat verbouwen

Gaat u binnenkort aan de slag met een grote verbouwing in uw huis? Dan is het zeker aan te raden om een bouwdroger te huren. Bouwen en verbouwen gaan namelijk gepaard met vocht. Wanneer er te veel vocht in uw woning ontstaat en deze niet gemakkelijk en snel op kan drogen, kan dit vervelende gevolgen voor u hebben. Zo kunnen er bijvoorbeeld schimmels of huisstofmijten gaan groeien, welke vervolgens weer kunnen leiden tot chronische ontstekingen aan de neus- en slijmvliezen of de ademhalingswegen. Met een bouwdroger voorkomt u deze problemen heel gemakkelijk. Dit apparaat onttrekt het overschot aan vocht uit de ruimte en zorgt op die manier voor de gewenste luchtvochtigheidsgraad.

Hoe werkt een bouwdroger precies?

U zult zich misschien afvragen hoe een bouwdroger precies werkt. Dat is vrij simpel uit te leggen. Het begint allemaal bij de ingebouwde ventilator. Deze zuigt vochtige lucht uit de ruimte en blaast het door de bouwdroger. De lucht komt hier langs een verdamper. De gekoelde ijzerplaatjes van de verdamper zorgen ervoor dat het vocht in de lucht gaat condenseren. Het condenswater dat hiervan afkomt wordt opgevangen in een reservoir en dit wordt afgevoerd. De droge lucht die overblijft wordt ten slotte weer uit de bouwdroger geblazen. Het proces in de bouwdrogers is dus gebaseerd op het condensatieprincipe. De warme en droge lucht die uit de bouwdroger komt, zorgt ervoor dat de droogtijd van uw ruimte aanzienlijk afneemt.

Huur een bouwdroger voor een goede prijs

Wilt u graag gebruikmaken van een bouwdroger maar heeft u deze niet tot uw beschikking? Het kopen van een bouwdroger is niet aan te raden, omdat dit nogal duur is. Wanneer u niet regelmatig klust aan huis, is het doen van zo’n grote investering nogal zonde van uw geld. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om voor een goede prijs een bouwdroger te huren. Bij BSTEEN heeft u bijvoorbeeld de keuze uit verschillende bouwdrogers. Vraag de medewerkers van BSTEEN om een professioneel advies als u niet goed weet welke bouwdroger u het beste kunt kiezen.

https://bsteen.be