Bonefast
Image default
Cadeau

Echte moeder en dochter dingen

De band tussen moeder en dochter is een hele speciale. Misschien is je meisje nog een baby of heb je al een gezin met grotere dochters. Dingen die ze samen met hun mama doen bewaren ze voor altijd in hun hart en daar kijken ze later met heel veel liefde op terug als ze groter zijn.

Hieronder vind je een aantal dingen om samen te doen en elkaar te geven om die speciale band voor altijd vast te leggen.

Moeder dochter sieraden

Misschien denk je, wat is daar nou zo speciaal aan? Een armband of ketting die je samen met je moeder en je zus kan dragen krijgt opeens zoveel betekenis. Maar wat maakt een sieraad nou een echt moeder en dochter sieraad?

  • de sieraden zijn exact hetzelfde
  • er staat een persoonlijke boodschap op (of bij op een kaartje)
  • het is gemaakt van mooie materialen die voor altijd meegaan (goud of zilver)
  • je koopt het voor een bijzondere gelegenheid, bv voor moederdag

Het is dus belangrijk dat je het sieraad niet alleen nu maar ook nog heel lang kan doordragen. Dan is kwaliteit en materiaal heel belangrijk. De mooiste moeder dochter armbanden en kettingen vind je onder andere bij LOVY.

Zo kan je meerdere zilveren armbandjes bestellen, elk in de maat van de moeder of dochter. En denk ook eens aan oma, die hoort er natuurlijk ook bij (en is ook moeder). Zo’n set noem je dan een generatieset. Je kan er bedels aan hangen of hartjes in meerijgen, bv drie hartjes die elk een persoon voorstellen. Zo draag je je kinderen altijd dichtbij je.

Tattoo voor moeder en dochter

Wil je een stapje verder gaan en jullie liefde echt voor altijd vereeuwigen? Dan kan je dat met inkt doen. Als je gaat googlelen zijn er oneindig veel symbolen voor moederliefde te vinden. Daar kan je samen met je kinderen iets moois uit kiezen. De betekenis kennen jullie alleen en dragen jullie voor altijd samen op je huid.

Er zijn tattoo artiesten die gespecialiseerd zijn in dit soort kunstwerken. Er zit wel een prijskaartje aan, want zo’n tattoo zetten is niet goedkoop. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet voor iets waar zoveel liefde en betekenis achter zit.

Samen dingen doen

Om jullie band te versterken is het heel leuk om samen iets te doen. Zonder de mannen. Gewoon lekker een op een een dagje winkelen of iets anders doen. Denk dat aan:

  • beauty / wellness dagje
  • samen naar de bioscoop
  • lekker high tea-en
  • er op uit trekken in de natuur: maak een lange strandwandeling, ga lekker picknicken in het park, uitwaaien op de Wadden
  • shoppen in een leuke stad zoals Haarlem, Rotterdam of Amsterdam

Fotoshoot met je dochters

Samen met hun mama op de foto, dat vinden je meiden vast een super idee. Je trekt kleding aan die mooi bij elkaar past. Misschien wel geshopt tijdens het winkeldagje hierboven. En je kan vooraf samen naar de kapper gaan en je zelfs op laten maken door een visagiste. Je kan het zo gek maken als je zelf wil.

Zo’n moeder dochter fotoshoot kan je in een studio doen, maar het is ook leuk om naar buiten te trekken. Misschien naar jullie favoriete plekje in de buitenlucht. Daglicht zorgt voor mooie plaatjes, dus is zeker een aanrader. En die foto’s laat je natuurlijk mooi afdrukken of vastleggen in een speciaal fotoalbum. Het zijn mooie herinneringen, ook voor later.

Wanneer geef je een moeder dochter cadeau?

Als dochters is het heel leuk om je moeder te verrassen voor Moederdag. Maar als moeder kan je natuurlijk ook je meisjes in de watten leggen. Misschien worden ze wat groter en gaan ze bijna het huis uit. Dat is een mooie gelegenheid om iets speciaals voor ze te doen.

Ook als verjaardagscadeau of tijdens de feestdagen zijn dit soort cadeaus zoals sieraden, armbanden, een fotoshoot of iets samen doen mooi om te geven. De band tussen jouw en je kinderen is zo speciaal, dus die wil je voor altijd goed houden.