Bonefast
Image default
Aanbiedingen

De beste werkplek

Werkgevers merken steeds vaker dat het verfijnen van de werkplek van cruciaal belang is voor de prestatie van hun werknemers. Hoe beter een werknemer zich voelt op de werkvloer, hoe beter hij of zij het werk kan verrichten. Het inrichten van een werkplaats kan op vele manieren gebeuren, maar welke werkomgeving blijkt nu het beste te zijn? Leesman, een Londens onderzoeksbureau, deed onderzoek naar vier verschillende soorten werkomgevingen om deze vraag te beantwoorden.

Gesloten Kantoor

In een gesloten kantoor is de ruimte ingedeeld in verschillende afgesloten kantoortjes, elk bestemd voor één of enkele werknemers. Het geluid van de omgeving is hier minimaal, waardoor er weinig afleiding is. Dit type werkomgeving biedt een hoge mate van privacy en rust, wat vooral voordelig kan zijn voor taken die concentratie en stilte vereisen. Functies die hier goed tot hun recht komen zijn bijvoorbeeld system engineers en onderhoudstechnici, die vaak geconcentreerd en zonder onderbrekingen moeten kunnen werken.

Afgezonderde Werkplek in Open Kantoor

Een afgezonderde werkplek in een open kantoor heeft enkele scheidingswanden tussen de werknemers. Hoewel het geluid van de omgeving gedeeltelijk wordt afgeschermd, blijft er toch enige mate van omgevingsgeluid aanwezig. De wanden zorgen voor een zekere mate van privacy zonder de samenwerking en communicatie tussen collega’s te belemmeren. Dit type kantoor, ook wel bekend als een cubicle, is geschikt voor werknemers die af en toe overleg moeten plegen maar ook momenten van afzondering nodig hebben voor geconcentreerd werk.

Flexibel Kantoor met Beperkte Keuze

In een flexibel kantoor met beperkte keuze hebben werknemers geen vaste werkplek. Ze werken vaak op verschillende plaatsen binnen het kantoor. Dit type werkomgeving stimuleert beweging en interactie tussen verschillende afdelingen, wat innovatie en samenwerking kan bevorderen. Het gebrek aan een vaste plek kan echter ook een gevoel van onzekerheid en ongemak veroorzaken bij sommige werknemers, vooral als er niet voldoende werkplekken beschikbaar zijn. Deze flexibele opzet kan goed werken voor functies in sales en marketing, waar mobiliteit en interactie met verschillende teams belangrijk zijn.

Flexibel Kantoor met Veel Keuze

Het flexibele kantoor met veel keuze biedt werknemers een breed scala aan werkplekken. Dit type werkomgeving kenmerkt zich door diverse soorten ruimtes, zoals stilte kantoren voor geconcentreerd werk, vergaderruimtes in verschillende groottes voor samenwerkingssessies, en informele ontmoetingsruimtes voor spontane gesprekken. Deze diversiteit aan werkplekken maakt het mogelijk om de werkomgeving aan te passen aan de specifieke taak of stemming van de werknemer, wat de productiviteit en tevredenheid kan verhogen. Functies die veel samenwerking en creativiteit vereisen, zoals die in de creatieve sector of in projectmanagement, profiteren het meest van deze flexibele opzet.

Conclusie

Het onderzoek van Leesman toont aan dat er niet één perfecte werkomgeving bestaat, maar dat de beste werkplek afhangt van de specifieke behoeften en taken van de werknemers. Gesloten kantoren bieden rust en privacy, terwijl cubicles een balans vinden tussen samenwerking en afzondering. Flexibele kantoren stimuleren interactie en kunnen worden aangepast aan de veranderende behoeften van werknemers. Het is belangrijk voor werkgevers om te begrijpen welke werkomgeving het beste past bij hun organisatie en werknemers, zodat ze een werkplek kunnen creëren die de productiviteit en tevredenheid maximaliseert.

Voor meer informatie en inspiratie over de inrichting van moderne werkplekken, bekijk de interessante video over Vindazo ATS met multiposter. Deze video geeft inzicht in hoe technologie kan helpen bij het optimaliseren van werkplekken en het verbeteren van de algehele werkervaring.

recruitment trends Ats Vacatures

https://www.dergatsjev.be/2018/12/de-beste-werkplek.html