Bonefast
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over magnetronovens

Een elektromagnetische straling wordt een microgolf genoemd. Verschillende apparatuur maakt gebruik van deze straling, maar je kent het waarschijnlijk van de magnetron of microgolfoven. Zo’n magnetron of microgolfoven is zeer geschikt om maaltijden en drankjes binnen enkele minuten te bereiden. Er zijn ook speciale kant-en-klare magnetronmaaltijden te koop die binnen enkele minuten klaar zijn. Benieuwd wat de feiten en fabels zijn over magnetronovens? Je leest het in deze blog?

 

Is het wel of niet waar?

Voedsel bereiden in een magnetron is slecht voor je gezondheid, de maaltijden verliezen belangrijke voedingsstoffen en niet alle verpakkingen zijn geschikt voor de magnetron. Dit zijn uitspraken die vaak gedaan worden, zonder dat iemand controleert of het wel echt waar is. De vraag is daarom: is het wel of niet waar?

 

De straling zorgt voor gezondheidsproblemen

Langdurige blootstelling aan elektromagnetische straling is inderdaad schadelijk voor je gezondheid. Het opwarmen van een maaltijd duurt alleen niet lang. Dat is het hele idee van een magnetron, een snelle bereiding. Je wordt dus niet lang blootgesteld aan deze straling, waardoor er geen gezondheidsproblemen veroorzaakt kunnen worden. Daarnaast moeten magnetrons en microgolfovens tegenwoordig aan zeer strenge veiligheidseisen voldoen, dus voor lekstraling hoef je ook niet bang te zijn.

 

Belangrijke voedingsstoffen gaan verloren
Niet waar! Vitaminen en mineralen blijven juist beter bewaard bij een bereiding in de microgolfoven. Dit is wel alleen het geval wanneer je de maaltijd op de juiste manier verwarmt. Een te hoge temperatuur zorgt er namelijk wél voor dat voedingsstoffen verloren gaan. Volg de verpakking en er kan niks misgaan!

 

Niet alle verpakkingen kunnen in een microgolfoven
Dit is waar! Je moet er echt goed op letten wat je in je magnetron of microgolfoven zet. Er kunnen chemicaliën vrijkomen wanneer je de plastic verpakking niet vooraf verwijderd. Dit is natuurlijk niet goed voor de gezondheid. Metaal moet ook absoluut vermeden worden. De wrijving tussen straling en metaal kan voor vonkjes zorgen. Die vonkjes zorgen uiteindelijk in veel gevallen voor brand. Let er daarom altijd op dat je geen vork of lepel in je maaltijd hebt zitten voor dat je het gaat opwarmen. 

 

Is je magnetron of microgolfoven kapotgegaan? Voor microgolven onderdelen kun je terecht bij Fixpart.be. Door de defecte onderdelen te vervangen hoef je nog geen nieuwe te komen en bespaar je geld! 

https://fixpart.be/nl