Bonefast
Image default
Internet marketing

Wat is website maken prijs?

website maken prijs

De ene website is de andere niet. Dat aanleveren dan ook regelmatig verschillende kostenplaatjes op. Maar waar zit ‘m dat nou in? Eigenlijk is het antwoord heel simpel : uren, uren, uren.

De tijd die nodig is om een website te maakt, maakt immers het allergrootste deel van de totaalprijs uit. Ofschoon er soms wat kleine afdingen ingekocht moet werd – wordpress-thema’s, programmatuur om voorschrijven vrijmaken misschien te maakt – gaat het overgrote deel van de kosten van een website zitten in de tijd die nodig is om ‘m te maakt.

Waar de ene gast al genoeg heeft aan een paar simpele pagina’s, heeft de andere behoefte aan allerhande technisch complexe functies. Waar de ene gast al nauwkeurig aan kan verstrekken wat er gemaakt moet wordt, heeft de andere meer advies nodig. De tijd die het kost om aan die behoeften te voldoet, is back te zien in de prijs.

En, zoals het cliché zegt : tijd is geld.

Maar niet aan ieders tijd hangt hetzelfde prijskaartje. Een individu die op een zolderkamertje websites bouwt, is domweg goedkoper dan een mediabureau dat allerhande kosten op moet brengen, zoals personeelskosten en de huur van een kantoor. Een webdesigner die met wordpress werkt, een betrekkelijk toegankelijk toneelpodium voor het opgraven en verzorgd van websites, is goedkoper dan iemand die met het veel specialistischere umbraco werkt.

Een ruwe beoordeling van de uurprijzen zoals wij die tegenkomen, is dat een individu of hobbyist op een zolderkamer pakweg tussen de 25 en 50 euro per uur vraagt. Een treetje hoger zien we de beginnende professional, die doorgaans tussen de 50 en 80 euro per uur vraagt. Zodra die professional voorbij het ontwikkelingsfase ‘beginner’ gaat, stijgt het tarief naar 80 à 110 euro per uur. Als die professional een specialisme heeft, zoals umbraco, is het uurtarief zo’n 110 tot 220 euro.

Dan is er een uitgebreidere webstek, die tussen 1. 500 en 8. 000 euro kost. Hierin wordt meer advisering en begeleiding meegenomen. De eerbewijs is ook horig van eventuele aangevuld vrijmaken – denk aan een webshop of een afgesloten vorm voor klanten, leden of donateurs ; voldoen aan wcag-richtlijnen om de webstek toegankelijk te maakt voor mensen met een visuele, auditieve of andere restrictie ; evenementenregistratie, of andere opties.

Alles bovenin komt integraal neer op maatwerk. Er is dan sprake van allerlei specifieke functies. Dit leidt tot een totaalpakket waarvoor meerdere sessies nodig zijn om de ontstaan met jawel af te stemmen, zodat de website metterdaad een vertaling is van de doelstellingen van de lichaam.

Wil je meer kennis over de kosten van een webstek en de daarvoor uitrusting tijd? Neem dan even voeling met ons op!

E-mail: info@webdevelopmentapp.com
BE: +32 499 41 46 24 
Belgie: Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html