Bonefast
Image default
Gezondheid

Tantra – de doodsteek voor klassieke relatietherapie?

Gwendoline van Tantra Healing uit Dessel is een vrouw met een duidelijke missie: tantra uit het verdomhoekje halen waar het vaak ten onrechte wordt in geduwd. Er heersen heel wat hardnekkige misverstanden over wat tantra precies is maar in wezen is het doel van tantra niets anders dan leven met een open hart. Onbegrepen maakt helaas onbemind, maar nader onderzoek leert dat werkelijk iedereen zijn relatie kan verdiepen of helen met enkele tantra massages of sessies.

Vele koppels met relatieproblemen beschouwen klassieke relatietherapie als de ultieme reddingsboei. Helaas ben je dan vaak vertrokken voor een vaak pijnlijk en tergend lang traject. Tantra biedt als laagdrempelig alternatief echter een aangenaam en efficiënte oplossing voor alle relatieproblemen waarmee onze samenleving in toenemende mate wordt geconfronteerd. De werkzaamheid van een tantra sessie of massage is gebaseerd op het creëren van gelijkwaardigheid tussen twee personen en de zuivere intentie om zonder enige verwachting liefdevol aan te raken.

De toegankelijkheid van tantra is ongetwijfeld haar grootste troef. Om meer rust en balans te ervaren, hoef je niets anders te doen behalve je aan de massage of sessie over te geven. Meestal volstaan reeds enkele sessies om af te geraken van diepgewortelde emotionele problemen zoals angsten, onzekerheid en schaamte. Ook allerlei psychologische klachten kunnen op deze manier wegsmelten als sneeuw voor de zon zonder dat je daarvoor een jarenlang gespecialiseerd traject hoeft te volgen.            

In de praktijk gebeurt het dat mannen meestal kiezen voor een tantra massage omdat ze uit respect voor hun partner liever passen voor een erotische massage. Doordat ze achteraf meer openheid en ruimte voelen, kunnen ze dan naar hun partner toe makkelijker geven en duiden wat er nodig is om die hartsverbinding ook in hun relatie te ervaren. Velen hebben met andere woorden door middel van tantra een doorbraak in hun relatie kunnen bereiken.

Vaak komt het zelfs voor dat een man zijn vrouw een volgende keer dan meeneemt voor een sessie. Vrouwen vinden jammer genoeg minder snel de weg naar tantra omwille van het foutieve erotische label dat het heeft opgeplakt gekregen. In eerste instantie zijn ze namelijk op zoek naar een veilig kader en cocon om zichzelf en hun vrouwelijkheid te ervaren. Tantra kan hierin een cruciale rol spelen omdat vrouwen het als erg helend ervaren voor een keer eens niets te hoeven doen of presteren. Bij tantra gaat het immers om ontvankelijkheid en totale overgave aan het moment. Zo komen ze dichter bij hun essentie als vrouw, wat bovendien hun relatie ook nog eens ten goede komt.

Tantra Healing is een nieuw opgestarte zaak in Dessel die klanten aantrekt over heel België en Nederland. Gwendoline Geerinck, de oprichtster, is de drijvende kracht achter dit project en neemt alle Tantra massages als koppelsessies voor haar rekening. Zij heeft reeds meer dan twintig jaar ervaring opgebouwd in het werken met allerlei vormen van massage, energetisch en emotioneel lichaamswerk.

https://www.tantra-healing.be