Bonefast
Image default
Dienstverlening

Steun mensen met haarproblemen door jouw haar te doneren

De Haarstichting is het centrale medium waar mensen met haarproblemen of haarziekten terecht kunnen. Deze stichting brengt mensen die met dezelfde problemen kampen bij elkaar, geeft voorlichtingen en brengt mensen met haaruitval in contact met relevante instanties. Maar ook voor het doneren van haar ben je bij De Haarstichting aan het juiste adres. Van alle haardonaties worden prachtige haarwerken gemaakt zodat financieel minder bedeelde vrouwen met borstkanker weer kunnen stralen.

Verschillende oorzaken van haaruitval

Erfelijke haaruitval is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval. Deze vorm van haaruitval wordt ook wel Alopecia Androgenetica genoemd. Haaruitval kan verder veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stress, ijzertekort, kanker en haarziekten. Maar ook door een verminderde werking van de schildklier of een slechte conditie van de hoofdhuid kan haaruitval ontstaan. De Haarstichting geeft je graag wat tips om haaruitval zo goed mogelijk tegen te gaan:

  • Zorg ervoor dat je genoeg ijzer en vitamines binnen krijgt.
  • Vermijd kammen van nat haar.
  • Eet voldoende groenten, fruit en vis.
  • Bind je haar niet te strak vast.

Weet jij nog niet wat de oorzaak is van jouw haaruitval? Laat het dan door een professionele instantie onderzoeken. Hierna kan een geschikte behandeling toegewezen worden.

Ja, ik wil mijn haar doneren

Heb je minimaal 30 centimeter haar dat gedoneerd kan worden? Bind het dan samen in een vlecht of staart en stop het in een envelop. Wanneer je een briefje met je gegevens meestuurt, ontvang je per e-mail een bedankje. Maar je kunt uiteraard ook anoniem je haar doneren. Iedere haarkleur– en types nemen we graag in ontvangst. Vergeet ook niet je e-mailadres te vermelden, want hierdoor maak je kans op twee gratis kaarten voor het benefietconcert dat iedere twee jaar plaatsvindt. Het adres waar je de envelop naartoe mag sturen is:

Thomas Mannsingel 86

2553 DA Den Haag