Bonefast
Image default
Kinderen

Schoenen met klittenband of veters aanschaffen voor mijn dochter?

Kinderschoenen uitkiezen is een taak dat veel energie en kosten kan hebben. Er is een heel groot aanbod in kinderschoenen, en de juiste schoenen uitkiezen voor je dochter is daarom een moeilijke taak. De schoenen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen, en daarnaast heeft je dochter ook een mening. Verder in dit artikel wordt aangegeven waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen voor je dochter. Ook wordt besproken wat de voor -en nadelen zijn van klittenband schoenen en schoenen met veters.

Pasvorm en maat

De pasvorm en de maat van de schoen zijn het belangrijkste. Je dochter moet de schoenen goed kunnen dragen. Een te kleine schoen, of te grote schoen, kan voor gezondheidsproblemen zorgen, en kan daarbij een negatieve invloed hebben op de motorische ontwikkeling van je dochter. Meisjesschoenen kopen kan online, maar kan je soms beter in de winkel doen. In de winkel kan je goed de schoen meten met de voeten van je dochter. Deze winkels hebben in veel gevallen ook professionele mensen staan, die goed weten welke schoen goed is om aan te schaffen.

Stevig maar toch soepel

Het is belangrijk dat je schoen koopt die voldoende steun geeft aan de voeten van je dochter. De voeten van je dochter zijn in de eerste jaren kwetsbaar, en het is dus goed om die voeten stevigheid te bieden. Stevige schoenen bieden daarbij dus comfort, en beschermen ook tegen het stoten tegen dingen. Verder moet de schoen naast stevig ook soepel zijn. Dit heeft te maken met het comfort voor het lopen. Je wilt niet schoenen aanschaffen die het lopen voor je dochter moeilijker maken. Dit kan er dus voor zorgen dat je kind lopen niet meer wil, en dat kan ook de ontwikkeling in de weg staan. Een flexibele zool is daarbij belangrijk.

Klittenband of veters?

Ouders hebben vaak een dilemma, er zijn veel schoenen te krijgen, maar deze schoenen hebben verschillende sluitingssystemen. Zo heb je klittenband, veters en ritsen. Wat is nu handig om aan te schaffen? Deze vraag wordt vaak gesteld. Klittenband biedt gemak, en kan zorgen voor het sneller zelfstandig aandoen van schoenen door je kind. Ook in vergelijking met veters is klittenband veiliger. Veters kunnen losraken en je kind kan dan daarover vallen. Veters hebben echter vaak een mooiere uitstraling, en zijn voor in de toekomst belangrijk om te kunnen strikken. Schoenen met veters zijn vaak stijlvoller en sportiever. Uiteindelijk is er voor beide wat te zeggen om te kopen. Klittenband wordt vaak gezien als een sluiting voor kleinere kinderen, veters vaak voor wat oudere kinderen.

Absoluut niet kopen

Voor dochters van jonge leeftijd is het schattig om prinsessenschoentjes of hakjes aan te schaffen. Ouders zien vooral de uitstraling en vergeten, dat hakjes een absolute no-go zijn op jonge leeftijd. Een kind gaat anders staan, anders lopen, en dit kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen in de toekomst. Verder worden slippers ook afgeraden. Deze zijn minder erg dan schoenen met hak, maar een lange tijd op deze slippers lopen is slecht voor de voeten en de houding van je kind. Een oplossing is daarvoor sandalen. Deze sandalen zijn luchtig, en geven daarbij meer stevigheid en bescherming dan slippers.