Bonefast
Image default
Woning en Tuin

Rust en sfeer door landelijke lampen

Een landelijke sfeer in je woning is helemaal trendy. Landelijke lampen hebben doorgaans een aangename soms nostalgische uitstraling. Door te kiezen voor een landelijke lamp krijgt je interieur een eigentijds uiterlijk en heb je een echte eye-catcher in huis.

Stijlvolle binnenverlichting met landelijke lampen

Net als andere soorten lampen zijn landelijke lampen voor diverse ruimtes in je woning of appartement verkrijgbaar. Niet alleen een klassiek interieur doet het goed met een landelijke lamp, ook een combinatie van brocante woonaccessoires met een lamp in een landelijke uitvoering geeft een mooie afwerking. Hou bij het uitzoeken van een lamp rekening met de functie die de lamp heeft. Hierbij kun je denken aan voldoende licht om te werken, een boek te lezen, ontspannen te genieten of om de kinderen de mogelijkheid te geven huiswerk te maken. Lezen of werken bij weinig licht is, naast slecht voor je ogen, bovendien ook niet comfortabel. Overweeg daarnaast om de landelijke lampen van LED verlichting te voorzien. Door LED verlichting toe te passen bespaar je op de energierekening en je creëert aangename sfeerverlichting.

Landelijke lampen zijn geschikt voor iedere ruimte

Van landelijke hanglampen voor boven de eettafel tot rustieke muurlampen in de zithoek. Voor iedere ruimte in je woning en/of appartement is een bijpassende landelijke lamp verkrijgbaar. De ene kamer is soms persoonlijker en intiemer dan de andere en daarom is het fijn dat er voor de verschillende kamers diverse landelijke lampen beschikbaar zijn. Een eenvoudige manier om de landelijke lampen in je interieur toe te passen is door te kijken voor welke ruimte de lampen bedoeld zijn.

  • Hanglampen in de woonkamer worden het vaakst gebruikt boven de eettafel. Door gebruik te maken van een dimmer pas je de sterkte van licht aan aan het moment. Vervang een standaard plafondlamp voor een landelijke lampenkap of een authentieke kroonluchter. Zo is je hanglamp naast praktisch bovenal ook stijlvol.
  • Landelijke ganglampen in de entree of hal van je woning geven je bij binnenkomst een echt thuisgevoel. Lampen met een kapje zijn leuk en kunnen prima gecombineerd worden met hang- of vloerlampen. Muurlampen die je het gevoel geven een landhuis binnen te stappen geven je modern ingerichte gang een bijzonder uiterlijk.
  • Tafellampen geven je woon- en slaapkamer een knusse uitstraling.
  • Ook spots zijn in een landelijke uitvoering beschikbaar. De landelijke verlichting heeft een belangrijke functie in je woning en draagt op geheel eigenwijze bij aan de vormgeving van je inrichting.

Een huis met een aangename warme sfeer

Landelijke lampen zorgen voor een uitnodigend gevoel en de landelijke stijl is aansprekelijk. De lampen halen het buiten als het ware een beetje naar binnen. Zo kun je een uniek samenspel creëren tussen bijvoorbeeld je tuin en/of terras en de verlichting in je woonkamer. De natuurlijke producten en rustige kleuren waarvan de lampen gemaakt worden hebben van nature een zekere gezelligheid. Zet de lampen op plaatsen neer waar ze opvallen. Je kunt ook kiezen voor landelijke lampen met een vorm, deze lampen geven donkere hoekjes net wat extra sfeer.

Landelijke verlichting is bekend door de duidelijke karakteristieke kenmerken. Naast een gevoel van soms nostalgie en authenticiteit is het van belang dat de lamp de ruimte voldoende verlicht. Zo heb je het meeste en lang plezier van je landelijke lamp.

http://www.landelijke-lampen.nl/