Bonefast
Image default
Eten en drinken

Koken met koffie

Niks beter dan je ochtend beginnen met een kop koffie. Het zwarte drankje maakt de ochtend net even wat aangenamer. Tenminste, als je geen ochtendmens bent. Maar ook tijdens de middagdip kan het drinken van koffie je weer een boost geven. Tegenwoordig kun je naast het drinken van koffie het drankje ook in vele recepten verwerken. Tiramisu kennen we allemaal, maar wij hebben de meest bijzondere en unieke recepten voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om het water je in de mond te laten lopen.

Koffiepudding
Omdat het meest bekende recept met koffie een zoet recept is, blijven we nog even bij de zoetigheid hangen met de koffiepudding. Jazeker: pudding dat naar koffie smaakt. Je maakt deze pudding gemakkelijk met slechts een paar ingrediënten. Melk, gelatine, suiker en espresso zijn de enige vier benodigdheden voor het maken van de pudding. Maak de pudding af met een toef slagroom, Advokaat of karamelsaus.

Hoofdgerechten met koffie
Naast de pudding en tiramisu zijn er nog talloze recepten voor nagerechten met koffie. Maar dat laten we even achterwege. De focus leggen we nu op hoofdgerechten met koffie. De meest vreemde combinaties zijn mogelijk en blijken uiteindelijk een gouden combinatie te zijn. Want Mexicaanse risotto met kip en espresso is ongekend lekker! En chili Con Carne met espresso moet je ook echt een keer geproefd hebben. Maar probeer ook echt eens de espresso en chili biefstuk. Last but not least: koffie spaghettisaus. Klinkt gek, maar is heerlijk! Absoluut het proberen waard.

Van alles wat
Wil je de koffie nog verder doorvoeren, kies dan voor hapjes met een vleugje goede koffie. Zo heb je tijdens je verjaardag originele en tegelijkertijd heerlijke hapjes. Onze favoriet: bitterballen van oesterzwammen met koffiemayonaise. Bijzondere combinatie dat bijzonder lekker smaakt. Maar de champignons gevuld met koffiegehakt zijn ook een aanrader. En één van onze favorieten: tonijntartaar met pruimen en koffielikeur. Liever een snack waar je niet veel aan hoeft te doen? Koffie olijven met chili en druiven met espresso zijn in een handomdraai gemaakt en net zo lekker!

Eigenlijk kun je koffie bij heel veel recepten gebruiken. Onze laatste tip: zorg er voor dat je een goede koffiemachine hebt waar kwaliteitskoffie mee gezet kan worden. Want een goede kop koffie proef je, maar een goede kop koffie verwerkt in een gerecht proef je ook. Ga daarom voor kwaliteit om het koken met koffie nog leuker te maken.

https://kaldi.nl/