Bonefast
Image default
Meubels

Kende je deze voordelen van stapelbedden al?

Een stapelbed!

Kinderen zijn dol op stapelbedden, vooral het bovenste bed is favoriet. Voor veel kinderen hoort een stapelbed bij een vakantie in een klein huisje. Een stapelbed is dan vaak een noodzakelijk kwaad met betrekking tot de ruimte, maar voor kinderen is het dolle pret! Toch is een stapelbed in gewone woonhuizen vaak een must. Een must die je met wat kleine hulpmiddelen tot een heel leuk item in je kinderkamer kan maken!

Stapelbed in kleine kamer voor twee kinderen:

De combinatie klein huis en meerdere kinderen zorgt al snel voor een gebrek aan slaapruimte. Kleine kinderen vinden een gedeelde kamer geen probleem, maar als de kinderen ouder worden, krijgen ze behoefte aan wat meer privacy. Ook verschillende slaaptijden kunnen een probleem worden. Hoe los je dit op met een stapelbed?

Als kinderen een kamer moeten delen, kan er gekozen worden om midden in de kamer een stapelbed te zetten en een achterwand achter de lange kant van ieder bed te maken, maar dan aan verschillende kanten. Op deze manier heeft ieder kind toch wat privacy en hebben beide kinderen het idee van een eigen kamer. Verder stoort het ene kind zijn broer of zus niet in de slaap met een lampje als het nog wat lezen wil in het donker. Ieder kind kan ‘zijn’ kant van de kamer inrichten naar eigen smaak.

Stapelbed als logeerbed:

Een stapelbed is ook handig als een kind vaak een logeetje heeft. Er hoeft dan niet telkens een bed te worden opgemaakt, maar er is altijd een bed beschikbaar, ook voor onverwachte logeetjes. Er zijn zelfs ingenieus ontworpen stapelbedden voor 3 kinderen: een tweepersoonsbed op de grond en een 1- persoonsbed erboven. Ook een stapelbed met 3 eenpersoonsbedden is te koop. Deze bedden staan dan haaks op elkaar.

Stapelbed combineren met een bureau voor 1 kind:

Dat een stapelbed alleen een meubelstuk voor kleinbehuisde gezinnen is, is een fabel. Veel kinderen vinden het, ook in een wat grotere kamer, heerlijk om in een hoog bed te slapen waar onder het bed ruimte is voor een bureau. In de rest van de kamer blijft dan heerlijk veel ruimte over voor een speelplek.

Bureau en hoogslaper voor student:

Deze combinatie is ook heel populair bij studenten die alles in 1 studentenkamer moeten doen. De gemiddelde studentenkamer is vaak niet groter dan 8 m2. Als je dan een bed en een bureau kan combineren, scheelt dit enorm veel ruimte en… in de kosten!

Stapelbed als speelplek:

Er zijn allerlei attributen te koop om een stapelbed om te bouwen tot een tent, huis, auto of ander object. Kinderen kunnen heerlijk spelen en hun fantasie de vrije loop laten gaan in de deze ruimte. Kortom, volop mogelijkheden voor een stapelbed!