Bonefast
Image default
Auto's en Motoren

Is het interessant om nu een elektrische auto aan te schaffen?

De afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen zéker niet stilgestaan. Dit zie je op het gebied van elektronische apparaten, maar ook in de automotive branche. Met name in de laatste jaren zijn meerdere elektrische auto’s op de markt gebracht; deze auto’s hebben voor een aardige aardverschuiving gezorgd. Heb jij op dit moment enige interesse om een elektrische auto aan te schaffen? En wil je daarom mogelijk jouw huidige auto verkopen? Er zitten meerdere voordelen aan het kopen van een elektrische auto. Maar, houd tegelijkertijd ook rekening met enkele aandachtspunten; het kopen van een elektrische auto is namelijk nog niet voor iedereen weggelegd.

Interessant: goed voor het milieu

De populariteit van de elektrische auto’s hangt uiteraard samen met de duurzame levensstijl. Als jij graag duurzamer wilt leven, is de aanschaf van een elektrische auto aan te raden. De auto stoot immers geen schadelijke gassen meer uit en is daardoor een stuk beter voor het milieu.

Interessant: lage maandelijkse kosten

Ook is het een feit dat een elektrische auto lage maandelijkse kosten met zich mee brengt. Zo heeft de auto een stuk minder onderhoud nodig. Tevens liggen de belastingen een stuk lager en geniet je van een lagere belasting. Alleen om deze redenen al is de aanschaf van een elektrische auto zakelijk gezien erg interessant.

Niet interessant: hoge aanschafprijs

Helaas is het wel een feit dat de meeste elektrische auto’s erg duur zijn. Voor bijvoorbeeld een Tesla betaal je hoe dan ook meer dan 50.000 euro. De ervaring leert dat veel huishoudens een dergelijk bedrag gewoonweg niet kunnen betalen. Ook de kleinere elektrische auto’s zijn eigenlijk veel te duur.

Niet interessant: opladen kan een uitdaging zijn

Tevens moet je goed rekening houden met het opladen van de auto. Om zo optimaal mogelijk van een elektrische auto gebruik te kunnen maken, moet je bij voorkeur een laadpaal thuis hebben. Dit kost echter weer geld en is ook niet overal zomaar mogelijk.

Jouw huidige auto verkopen

Spreken de voordelen van een elektrische auto jou wel aan? Dan kun je jouw huidige auto direct verkopen via Ikwilvanmijnautoaf.be. Daarbij ben je verzekerd van een prima bod, van een snelle afhandeling en van veel gemak!