Bonefast
Image default
Auto's en Motoren

Inventariseer je eisen ten aanzien van een rolstoelbus

Met de aanschaf van een rolstoelbus kun je best een tijdje kwijt zijn. Als je de jackpot hebt gewonnen, maakt het budget misschien niet zo veel uit, maar voor de meeste mensen is de aankoop geen appeltje eitje. Een specialist in autoaanpassingen kan je van dienst zijn bij het bepalen van je lijst met wensen en eisen. Op basis van je eisen – bijvoorbeeld de keuze voor een specifiek merk of de maximale lengte van een bus – kan je zoektocht verder inzoomen op wat minimaal nodig is om jouw gezinslid in een rolstoel te vervoeren.

Alle extra’s op een rolstoelbus 

Na het specificeren van de minimale eisen waar de bus aan moet voldoen, kun je gaan kijken naar de leuke of handige aanpassingen. Deze veranderingen zijn dan niet essentieel, maar maken de rit met deze bus net iets plezieriger voor de chauffeur en passagiers. Zo kun je de bus zo laten maken, dat diegene in de rolstoel op dezelfde hoogte zit als de overige passagiers. Wanneer je met andere mensen in een bus zit die niet afhankelijk zijn van een rolstoel – zoals andere gezinsleden of vrienden – neemt het plezier in een stukje rijden met de bus aanzienlijk toe. Je denkt er misschien niet altijd over na, maar dit soort kleine aanpassingen kan een wereld van verschil uitmaken voor iemand die rolstoelafhankelijk is en eigen mobiliteit mist. 

Een bus kopen die binnen je budget past

Met alle financiële ontwikkelingen van tegenwoordig is het handig om te weten dat je en rolstoelbus ook kunt leasen. Niet iedereen kan het totaalbedrag van de aanschaf van een aangepaste bus in een keer ophoesten. Met leasen kun je wel al genieten van de voordelen van het gebruik van de bus, terwijl je de bus in termijnen betaalt, totdat de rolstoelbus helemaal je eigendom is. Freedom Auto Aanpassingen zal dit gehele traject ontzorgen.

 

 

https://www.freedomautoaanpassingen.be