Bonefast
Image default
Bedrijven

Hoe doe je stap-voor-stap je Nespresso machine ontkalken?

Kalk, 1 van de ergste problemen bij apparaten die warm worden, dus helaas ook bjj jou nespresso apparaat. Het is aangeraden om eens per maand of eenmaal per kwartaal je Nespresso ontkalken, zodat de kwaliteit en de warmte van je koffie optimaal blijft.

Wat moet je nu precies doen om je Nespresso te ontkalken? Azijn? Neen! Dat hoor je inderdaad vaak maar is ten strengste afgeraden. Azijn is een te agressief product en zal schade kunnen veroorzaken aan jouw Nespresso machine, daarnaast kan de smaak ook blijven zitten in de machine waardoor de smaak van jouw koffie ook niet meer 100% is.

Er zijn verschillende producten op de markt die jouw Nespresso machine kunnen ontkalken. De producten zijn ook gemaakt in samenwerking met Nespresso zelf.

Hoe doe je nou stap voor stap je apparaat ontkalken? Voor we eraan beginnen, zorg dat je apparaat uit staat en daarnaast ook dat die volledig afgekoeld is.

Eerste stap: Deze stap zijn de voorbereiding voordat je gaat ontkalken. Je zet de machine aan en wacht tot alle lampjes aanstaan.

Tweede stap: Kijk even de houder na of er geen nespresso cups meer inzitten. Hierna ga je ook de laatst gebruikte nespresso cups uit de houder verwijderen, dit doe je door de houder te openen alsof je er een nieuwe in zou doen. Eenmaal gedaan maak je ook het opvangbakje en uitlekbakje leeg.

Derde stap: Vul het waterreservoir met 500ml water en voeg hier ook het poeder aan toe om te ontkalken. Plaats ook een bak van minstens 1 liter onder de uitgaande kraan

Vierde stap: Zet de machine in de ontkalkingsstand en druk op de lungo knop.

Vijfde stap: Maak het opvangbakje leeg en herhaal het proces.

Zesde stap: Maak het waterreservoir goed schoon en doe de machine nu doorspoelen me schoon water.

Zevende stap: Je apparaat is nu schoon, je moet het apparaat enkel nog uit de ontkalkingsstand halen. Dit doe je door tegelijk op zowel de linker als de rechterknop voor 3 seconde te duwen.

Je apparaat is nu weer proper en je kan weer lekkere koffies maken! Laat het smaken.

https://www.koffiecupster.nl/