Bonefast
Image default
Gezondheid

Dit is hoe sapvasten met Sapje werkt

Je hebt vast wel eens gehoord dat het belangrijk is om je lichaam regelmatig te ontgiften. Dit wordt ook wel detoxen genoemd.  Je lichaam is hier dagelijks mee bezig. Via je darmen, lever, huid, nieren en je lymfeklieren elimineert het schadelijke stoffen.

Zolang je gezond bent kan je lichaam deze processen prima zelf uitvoeren. Toch is het verstandig om je lijf hier af en toe een beetje mee te helpen. Dit komt je lichamelijke en geestelijke gesteldheid ten goede en brengt je beter in balans.

Omdat je tijdens een sapvastenkuur een grote hoeveelheid belangrijke vitamines en mineralen binnenkrijgt ondersteun je niet alleen je immuunsysteem, je houdt er ook de rest van je lichaam een stuk gezonder mee.

Hoe werkt een sapvastenkuur?

Om je lichaam te ondersteunen met het detoxen zijn er verschillende manieren. Een hiervan is het volgen van een sapvastenkuur. Vind je het lastig om zelf gezonde drankjes van groente en fruit te maken, dan is er nu de mogelijkheid om te sapvasten met Sapje.

Dit is een sapvastenkuur die volledig bestaat uit vers geperst, biologisch sap. Door te kiezen voor minimaal 1 tot maximaal 7 dagen te sapvasten krijg je een groot aantal extra vitamines en mineralen binnen.

Met een sapdetox zorg je ervoor dat je lichaam voldoende goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Hierdoor kunnen zowel je lichaam als je geest totaal tot rust komen. Omdat je spijsvertering hiermee rust krijgt kan je hele lichaam zich resetten.

Waarom zou je een sapvastenkuur volgen?

Het is goed mogelijk dat je denkt dat je lichaam zelf wel in staat is om te ontgiften. Dit klopt voor een gedeelte ook. Maar om ervoor te zorgen dat je lichaam nog beter werkt en de schadelijke stoffen uit je voeding kan elimineren is een sapvastenkuur een goede ondersteuning.

Het doel van sapvasten is om ervoor te zorgen dat je lichaam optimaal blijft werken. Je zou dit kunnen vergelijken met het vervangen van filters bij je auto. Met een sapvastenkuur krijgt je lichaam een soort van grote schoonmaak.

Door het volgen van een sapvastenkuur krijgt je minder schadelijke stoffen binnen. Door een sapvastenkuur worden je organen nog beter ondersteund in hun natuurlijke functies. Omdat er minder schadelijke stoffen in je lijf komen hoeven ze even wat minder hard te werken.

Zelfs als je goed op je voeding let en zorgt voor gezond eten kan het toch verstandig zijn om regelmatig even een sapvastenkuur te doen. Hoe gezond je ook eet, je ontkomt er tegenwoordig niet meer aan om toch schadelijke stoffen binnen te krijgen.

In het verleden hoorde vasten zelfs bij het leven. Het gebeurde vaak dat mensen een deel van een dag of het jaar niets te eten hadden. Er zijn tot de dag van vandaag nog steeds een aantal culturen voor wie vasten gebruikelijk is.

Door een sapvastenkuur krijg je tijdelijk minder schadelijke voedingsstoffen binnen. Dit heeft een positief effect op je algehele gezondheid. Wil je graag meer weten over sapvasten? Lees hier meer informatie (zo werkt het).

https://www.sap.je/