Bonefast
Image default
Gezondheid

Zo verschrikkelijk moe

Iedereen is wel eens wat moe. Zeker in deze donkere wintermaanden. Maar als je vermoeidheid langer aanhoudt, is het misschien wel tijd om je bloed na te laten kijken. Je hebt wellicht een tekort aan dit product.

Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen evenals voor een goede werking van het zenuwstelstel. Bij een tekort aan dit vitamine heb je dus eigenlijk een soort bloedarmoede. Je kunt ook last hebben van tintelende vingers, geheugenverlies, coördinatiestoornissen en zwakke benen. Deze klachten zijn ernstig genoeg om er wat aan te doen.

We krijgen normaal gesproken vitamine B12 binnen via ons eten. Het bevindt zich voornamelijk in dierlijke producten zoals melk, kaas, vlees, vleeswaren en eieren. Veganisten eten dit allemaal niet en lopen dus een grote kans op een tekort van het vitamine. Ook mensen met maagaandoeningen lopen dit risico. Door de maagaandoening kan er een tekort zijn aan het eiwit Intrinsic Factor. Hierdoor kan de dunne darm niet genoeg vitamine B12 doorlaten.

Vitamine B12 kan je gewoon kopen in winkels met voedingssupplementen zoals  Topvitamins. In deze winkel kun je het online kopen en wordt het nog bij je thuis bezorgt ook. Gemak dient de mens tenslotte. Vitamine B12 kun je bestellen in tabletvorm, als spray of als druppels. Aan jou de keuze.

Het mooie van deze vitamine is dat je er haast niet teveel van kunt binnen krijgen. Het lichaam zorgt er gewoon zelf voor dat het teveel wordt afgevoerd. Dus je kunt jezelf er niet mee vergiftigen.

Waarschijnlijk voel je jezelf weer snel de oude als je eenmaal je tekort hebt aangevuld. Nu is het zaak om goed voor jezelf te zorgen zodat je niet wederom in zo’n dip terecht komt. Zorg voor voldoende rust en zo min mogelijk stress. Pleeg geen roofbouw op jezelf.

http://topvitamins.nl