Bonefast
Image default
Woning en Tuin

Voorjaarsschoonmaak: Hoe maak je je jaloezieën goed schoon?

Het is weer die tijd van het jaar – de voorjaarsschoonmaak! Pak je schoonmaakspullen en geef je huis de liefde en zorg die het verdient (minstens één keer per jaar). Jaloezieën zijn populaire raambekleding die in de meeste huizen te zien zijn en die stijl en privacy toevoegen. Als je je afvraagt hoe je de raambekleding schoonmaakt, hebben wij een aantal tips en trucs om dit klusje eenvoudig te maken!

Houten jaloezieën

Voorzichtigheid is de sleutel bij deze soort raambekleding. Overtollig vocht is de ergste vijand van houten jaloezieën, dus voorkom dat ze nat worden. Stof ze af met een schone zachte doek, een plumeau of een stofzuigerborstel. Laat de jaloezieën zakken en kantel ze tot ze bijna dicht zijn. Stof de lamellen één voor één af, beginnend bij de bovenkant en werk zo naar beneden. Draai vervolgens de lamellen om en herhaal. Laat ze aan de lucht drogen.

Kunststof jaloezieën

Kunststof jaloezieën zijn het gemakkelijkst schoon te maken omdat ze duurzaam zijn en niet krom kunnen trekken. U kunt ze afstoffen zoals je houten jaloezieën afneemt, maar je kunt ze ook met een mild afwasmiddel en warm water op een licht bevochtigde doek vlekkenvrij schoonmaken en vervolgens droogdeppen. Na het drogen kun je een droogtrommeldoekje langs elke lamel halen om te voorkomen dat stof en vuil zich nog maandenlang hechten.

Aluminium jaloezieën

Laat de jaloezieën zakken en kantel de lamellen naar beneden, maar sluit ze niet helemaal, anders wordt elke lamel niet helemaal schoon. Stof ze af en maak vlekken schoon met een mild schoonmaakmiddel in warm water en dep ze droog. Je kunt ook de zachte afstofborstel aan uw stofzuiger bevestigen en een paar lamellen tegelijk opzuigen met een zijwaartse beweging.

Zuig de jaloezieën grondig op met de stofborstel van uw stofzuiger om alle vuil en huidschilfers te verwijderen. Als aluminium jaloezieën bevuild zijn, maak ze dan schoon met een beetje wasmiddel (transparant) of maak een microvezeldoek vochtig om de vlek weg te deppen. Laat de jaloezieën volledig drogen voordat u ze omhoog zet. Als de vlekken niet weggaan, raden wij u aan ze naar een stomerij te brengen.

Door uw jaloezieën regelmatiger te reinigen, blijven ze er net zo mooi uitzien als op de dag dat u ze kreeg. Zorg ervoor dat u de richtlijnen van de fabrikant leest voor het schoonmaken en gebruik deze als basislijn. Met dat gezegd, fijne voorjaarsschoonmaak!

 

 

https://www.be.raamdecoratie.com