Volg het recept en maak een overheerlijke Tomahawk steak klaar

Volg het recept en maak een overheerlijke Tomahawk steak klaar. Zelfs de minst ervaren kok kan het! Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke flank steak met rode en groene chimichurri. Deze is heerlijk om te grillen en perfect in combinatie met chimichurri; een verse saus op basis van olijfolie. Het is een authentiek Argentijns recept. Hou je van pittig? Maak dan eens de gegrilde pittige flat iron steak. Het is een heerlijke steak van Black Angus vlees. Naast dat het maken van een Tomahawk steak niet lastig is als je het recept goed volgt, is het ook niet moeilijk om heerlijk malse spareribs te maken. Iedereen kan het! Wil je echt een complete barbecue verzorgen om deze verschillende recepten uit te proberen, dan is het verstandig om een BBQ pakket te bestellen.

Angus vlees: uitzonderlijke kwaliteit

Weet jij waar Angus vlees het meest bekend om is? Dat is de zogenaamde “marmering” van het vlees. Dit zijn de dunne lijntjes vet in het vlees. Deze houden de smaak vast. Angus vlees is van hoogwaardige kwaliteit en is heerlijk op de barbecue. Het is afkomstig van het runderras Aberdeen Angus. Dit zijn hoornloze runderen die voornamelijk gehouden worden voor hun vlees. Er zijn zwarte Angus-runderen (Black Angus) en rode runderen (Red Angus). Je vindt Angus vlees in veel restaurants terug door de hoogwaardige kwaliteit. vlees bereiden op de barbecue is heerlijk. Het is echter wel net zo lekker om tijdens een barbecue wat af te wisselen. Het is daarom aan te raden om een compleet BBQ pakket te regelen met niet alleen Angus vlees, maar bijvoorbeeld ook met een heerlijke Tomahawk steak of malse spareribs.

Verschillende soorten spareribs

Doorgaans denken mensen dat alle spareribs op elkaar lijken. Dat is echter zeker niet het geval. Er zijn veel verschillende soorten spareribs. In Nederland wordt vaak het gedeelte van de lende, vlakbij de ruggengraat gegeten. In Amerika noemt men deze spareribs “loin ribs” of “baby back ribs”. Dat is niet voor niets, want de echte spareribs zijn die van de buikzijde. Deze zijn veel groter dan die van het gedeelte van de lende en hebben een veel stevigere structuur. Echter hebben ze ook veel meer smaak. Doordat ze zoveel groter zijn en een stevigere structuur hebben, is de bereidingstijd ook langer. Maar de heerlijke smaak is dat zeker waard. Maak ze op de barbecue, waar je ook heerlijke spareribs of Tomahawk steak kunt bereiden. Met een compleet BBQ pakket heb je zo voor iedereen wat wils op de barbecue!