Bonefast
Image default
Industrie

Verpakkingsmaterialen

Verpakkingsmaterialen koopt u bij 123Kartonnendozen.be!

Verpakkingsmaterialen dienen om producten te beschermen tijdens transport en opslag, en om het product te promoten en er reclame voor te maken. Er zijn vijf gangbare verpakkingsmaterialen: glas, plastic, papier, metaal en multimateriaal. Glazen verpakkingen zijn herbruikbaar en kunnen de houdbaarheid van producten verlengen. Kunststof is licht van gewicht en kan worden omgezet in brandstof, waardoor het in de toekomst een duurzamer materiaal wordt. Papier is lichtgewicht en duurzaam in de vorm van karton, maar kan minder stevig zijn dan andere materialen. Metaal is duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen en schokken, en het is gemakkelijker te recyclen dan plastic. Verpakkingen van meerdere materialen combineren twee of meer materialen om een verpakking te creëren die duurzamer en functioneler is dan een verpakking van één materiaal.

Er zijn verschillende soorten kartonnen verpakkingen beschikbaar, zoals Amerikaanse vouwdozen, verzenddozen, kokers, enveloppen, boekverpakkingen en hoekprofielen. Kartonnen verpakkingen zijn goedkoop, stevig en duurzaam. Kartonnen verpakkingen zijn ideaal voor het verzenden van producten omdat ze stevig zijn en bescherming bieden tijdens het transport. Bij het verzenden van breekbare of fragiele producten is het belangrijk om ook opvulmaterialen te gebruiken om het product te beschermen in de doos.

Er zijn verschillende soorten kartonnen verpakkingen beschikbaar, waaronder kartonnen dozen, kokers, verzenddozen, hoekprofielen en op maat gemaakte verpakkingen. Kartonnen verpakkingen zijn een ideale verzendoplossing vanwege hun lage kosten, stevigheid en duurzaamheid. Er zijn verschillende soorten karton beschikbaar, afhankelijk van de eisen waaraan een verpakking moet voldoen. Grofweg zijn er drie soorten karton: golfkarton, vouwkarton en massief karton. Kraftliner is de stevigste kartonsoort en wordt gemaakt van nieuwe houtpulp, vermengd met een percentage gerecycled materiaal. Testliner karton is daarentegen de meest budgetvriendelijke kartonsoort en wordt gefabriceerd met 100% gerecycleerd materiaal. Bij het kiezen van een kartonnen verpakking is het belangrijk om rekening te houden met het product dat verzonden wordt en de bescherming die het nodig heeft. Opvulmaterialen kunnen worden gebruikt om breekbare of fragiele producten te beschermen.

https://www.123kartonnendozen.be/