Uw huis beveiligen en hoe doe je dat?

Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, volgens de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon binnen je huis of pand aan?

Inbraak voorkomen

Tegenwoordig hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Wanneer er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit in de groep gezet. Maar dit voorkomt lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg cruciaal.

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de koters op school en de buurt redelijk uitgestorven is. Eveneens binnen vakantieperiodes is er een piek aan inbraken.

Maatregelen treffen

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, als voorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een deskundige in sloten zoals een slotenmaker kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Bijvoorbeeld hierboven al gezegd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bv. eveneens op uw schuifpui zijn cruciaal. Oude, verweerde sloten zijn vloeiend open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschutte sloten op uw deuren.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn buitengewone sloten, geproduceerd van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo geproduceerd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Inbraken in Nederland

Binnen 2014 werd er nog gewoon 250 keer per dag ingebroken in Nederland. Een buitensporig hoog cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gezakt, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen twee jaar geen één inbraak geregistreerd.

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje zoals een bankpas of klantenkaart voor nodig om binnen 30 seconden in te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Inbraaktips

Eveneens met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 

 • Leg uw dure juwelen en contact geld in een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash binnen je huis.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of binnen de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, eveneens inbrekers. Koop een compact sleutelkluisje voor binnen de schuur.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet binnen een oude sok of onder een matras.
 • Zorg ervoor dat artikelen als voorbeeld telefoons na een diefstal niet door te verkopen zijn.

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 

 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Eveneens als een camera. Dit kan eveneens een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar vijf minuten weg bent.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.

meer informatie: http://slotenmaker365-amsterdam.nl/