Bonefast
Image default
Woning en Tuin

Schilder inhuren? Vergelijk altijd offertes!

Schilder inhuren 

Als u een schilder wilt inhuren, dan is het handig om enigzins de opbouw van de offerte te begrijpen zodat u precies weet waar u wel en niet aan toe bent. We bespreken de verschillende onderdelen van een schilder offerte hieronder.

Opbouw schilder offerte

De schilder offerte is doorgaans opgebouwd uit drie onderdelen, de schilderskosten, uit te voeren werkzaamheden en overige gegevens.

Schilderskosten

De prijs van de schilder kan op verschillende manieren berekend worden. Zo zijn er schilders die werken met een uurtarief, waarbij de schilder achteraf wordt betaald op basis van het aantal uren dat is gewerkt. Er zijn ook schilders die een vaste prijs hanteren, in zo’n geval weet u van te voren exact wat er voor de totale schildersklus zal worden berekend. En dan zijn er ook nog schilders die werken met een zogenaamde richtprijs. In zo’n geval wordt er geen vaste prijs of uurtarief gehanteerd, maar wordt er gewerkt met een kostenraming waarbij de exacte prijs wordt bepaald wanneer de schilder klaar is met schilderen.

Naast de prijs van de schilder worden er ook nog overige kosten berekend en weergegeven op de offerte, zoals materiaalkosten en reiskosten. Ga in het geval van een totaal prijs altijd na of de overige kosten ook bij deze prijs zijn inbegrepen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Ook worden er BTW kosten berekend op het schilderwerk. Het BTW tarief voor schilderwerk bedraagt 6%, deze kosten worden meestal apart op de offerte weergegeven.

Als er verder nog bepaalde kortingen van toepassing zijn (denk hierbij bijvoorbeeld aan een korting omdat u gelijktijdig met uw buren het huis laat schilderen), dan worden deze meestal ook apart op de offerte vermeld.

Uit te voeren werkzaamheden

Wat gaat er precies door de schilder worden geschilderd? Dit hoort exact in de offerte te worden vermeld. Zorg voor een beschrijving in detail, zodat hierover achteraf geen verwarring kan ontstaan. Hierbij kan worden gedacht aan de te schilderen onderdelen, voorbereidende werkzaamheden, verf soorten en een planning voor het schilderwerk.

Overige gegevens

Als laatste hoort u verder in de offerte nog overige gegevens terug te vinden zoals een beschrijving met betrekking tot het garantietermijn, de geldigheidsduur van de offerte, het handelsregister nummer en de algemene voorwaarden van het schildersbedrijf.

Bent u van plan een schilder in te huren?

Het is dan raadzaam om diverse schilder offertes aan te vragen bij meerdere schildersbedrijven en deze vervolgens goed met elkaar te vergelijken. Op deze manier bent u in staat om aanzienlijk op kosten te besparen en daarnaast eenvoudig te kiezen voor de schilder met de voor u beste prijs kwaliteit verhouding.

http://www.vindschilder.be